Suomeen 3D-printattua lihankorviketta

Israelilainen MeEat Foot Tech tuo Suomeen uudenlaisia 3D-printattuja lihanoloisia kasvistuotteita. Alkuun niitä saa vain ravintoiloista, mutta vuoden päästä myös ruokakaupoista. Uudet New-Meat-tuotteet valmistetaan kasviperäisistä proteiineista, kasvirasvoista ja luonnollisista väreistä ja aromeista.

Tietokoneohjatun 3D-tulostuksen etuna on se, että sillä pystytään imitoimaan hyvin tarkasti lihan rakennetta esimerkiksi pihveissä.  ’’Tämä vaikuttaa suutuntumaan ja osin myös makuun”, sanoo israelilaisen Redefine Meatin globaali kaupallinen johtaja Adrian Sagman sanoo.

New-Meat-tuoteperheeseen kuuluu erilaisia lihankaltaisia tuotteita jauhelihasta pihveihin.  Suomen lisäksi tuotteita on saatavilla yhteensä noin 250 ravintolasta Isossa-Britanniassa, Saksassa, Alankomaissa ja Israelissa. Ruokakauppoihin New-Meat tuotteet ovat tulossa Suomessa vuoden 2023 aikana.

“Lupaan, että jokainen, joka maistaa New-Meat-pihviä tulee hämmästymään. Tätä lähemmäs oikeaa pihviä ei pääse yksikään kasviproteiinista valmistettu tuote”, kertoo suomalaisen MeEat Food Techin toimitusjohtaja Mikko Karell. Yritys kehittää ja markkinoi myö omia kasviproteiinituotteita, joita myydään MUU-nimellä.

Redefine Meat Ltd on vuonna 2018 Israelissa perustettu yritys, joka yhdistää tuotekehityksessään erilaisia patentoituja teknologioita ja työskentelee yhteistyössä kokkien ja liha-asiantuntijoiden kanssa.

Kuva: STT Info / Redefine Meat / Meeat Food Tech Oy