Espoo eteni innovaatiokisan semifinaliin

Espoo on päässyt Euroopan innovaatiopääkaupunkikilpailussa (iCapital) kuuden semifinalistin joukkoon. Muita ovat Aix-Marseille Ranskasta, Basaksehir Turkista), Espanja Madrid ja Valencia sekä Varsova Puolasta. Kisa järjestetään nyt jo kahdeksannen kerran.

Seuraavaksi jokainen semifinalisti esittäytyy kilpailun tuomaristolle, joka valitsee kolme parasta hakijaa finaaliin. Espoo osallistui eurooppalaiseen innovaatiopääkaupunkikisaan jo 2019 sekä 2020, jolloin sijoittui kuuden parhaan joukkoon. Tämän vuoden voittaja julkistetaan Euroopan Innovaationeuvoston huippukokouksessa joulukuussa.

Espoo uskoo suurimpiin vahvuuksiinsa. Kaupunki muodostaa Aalto-yliopiston ja teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa ytimen, joka kokoaa yhteen alan kaikki toimijat. Myös kehittämisen perusteet ovat myös Espoossa hyvin esillä. Kaupungissa on yli 400 tutkimus- ja kehitysyksikköä sekä runsaasti yrityksiä ja liiketoimintaa.  Espoo tuottaa myös jopa kuudenneksi eniten patentteja Euroopassa.

Mukana kisassa on ollut kaikkiaan 12 eurooppalaista kaupunkia 11 eri maasta.

Lisää: Eurooppalainen innovaatiopääkaupunki 2022  .kilpailu (LINKKI) ja aiempi uutinen 2020-kisasta (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.

Kuvituskuva: Aalto-yliopisto