Okmetic räätälöi uusimman piikiekon 5G-suotimiin

Suomalainen piikiekkovalmistaja Okmetic on lanseerannut 5G-kännyköiden RF-suotimia varten räätälöidyn Engineered Ultra High Resistivity -piikiekon. Uutuus täydentää yhtiön korkearesistiivistä RFSi (Radio Frequency Silicon) tuoteperhettä joita käytetään matkapuhelimien BAW- ja TF-SAW -suotimissa. 

Maailmanlaajuiset RF-radiotaajuuskomponenttien markkinat ovat kasvaneet nopeasti viime vuosien aikana 4G:n ja 5G:n vauhdittamana. 5G:n tuleminen on lisännyt matkapuhelimissa tarvittavien suotimien määrää ja teknologiavaatimuksia entisestään Okmetic on toimittanut RF-suotimiin ja -sovelluksiin jo yli kaksi miljoonaa RFSi-piikiekkoa.

Kysynnän ennakoidaan jatkuvan vahvana ja uusi Engineered Ultra High Resistivity –piikiekko tulee vastaamaan RF-suodinasiakkaiden kaikista vaativimpiin tarpeisiin. Suotimia tarvitaan matkapuhelimissa erottamaan taajuusalueita ja kontrolloimaan datansiirtoa, jotta vältytään häiriöiltä ja matkapuhelimen hitaalta käyttökokemukselta.

Okmeticin Engineered Ultra High Resistivity -kiekosssa yhdistyvät valmistajan mukaan  yli 10 000 Ohmia senttimetrille resistiivisyys, matala happipitoisuus sekä erittäin tehokas parasiittista pintajohtavuutta vaimentava kerros.

Okmeticin uutuudessa on etenkin BAW-suotimien vaativiin tarpeisiin räätälöity premium-tuote, jonka etuina ovat huippu suorituskyky, lähes olematon kytkentähäviö (insertion loss) sekä erinomaiset lineaariset ominaisuudet kuten vähäinen harmoninen ja keskinäismodulaatiosärö (2nd harmonics, IMD3 intermodular distortion).

“Olemme erittäin tyytyväisiä pystyessämme Engineered Ultra High Resistivity kiekon myötä vastaamaan RF-teollisuudessa toimivien asiakkaidemme kaikista vaativimpiin piikiekkotarpeisiin”, kertoo teknologiajohtaja Atte Haapalinna.

Engineered Ultra High Resistivity-kiekko istuu myös erinomaisesti yhtiön asiakkaille lisäarvoa tuottavien ja korkeaa osaamista vaativien erityiskiekkojen strategiaan.

”Pyrimme vastaamaan tähän kysynnän kasvuun uudella yli 400 miljoonan tehdasinvestoinnilla Vantaalle, mikä tulee enemmän kuin tuplaamaan yhtiön kapasiteetin.,” sanoo toimitusjohtaja Kai Seikku.

Vantaalla toimiva Okmetic on nykyisin osa kiinalaista puolijohdejätti NSIG:tä (National Silicon Industry Group). Okmeticin vuoden 2021 liikevaihto oli 128 miljoonaa euroa ja  palveluksessaan noin 600 henkilöä.

Kuvituskuva: Okmetic