Terveysalan startupit isojen mukaan – kasvu mielessä

Teknologiateollisuuden terveysteknologia-alan johtava toimialayhdistys Terveysteknologia saa jäsenikseen myös alan startup-yritykset kun alan Upgraded ry tulee mukaan toimintaan. Startupien yhteisö jatkaa liittymisen jälkeen järjestön sisällä omana osastonaan ja tuo mukananaan myös hyvinvointialan startupit.

Suomalainen terveysteknologia on yksi nopeimmin kasvavista huipputeknologian vientialoistamme. Pelkästään viimeisen parinkymmen vuoden aikana tuoteviennin ylijäämä on ollut yli 15 miljardia euroa. Vuosittain ylijäämää tulee yli miljardi euroa, ja vuonna 2021 tuoteviennin arvo oli 2,5 miljardia euroa.

Maailmanlaajuisesti suotuisa toimintaympäristö kehittää, valmistaa ja saattaa markkinoille sosiaali- ja terveydenhuollon ratkaisuja varmistaa myös kaikenkokoisten yritysten mukaan lukien startup-yritysten menestyksen.

’’Startup-yritysten kasvu lisää vientiä, mistä hyötyvät niin Suomi kuin suomalaiset’’, vakuuttavat myös Terveysteknologia ry:n hallituksen puheenjohtaja Veli Mäkelä ja Upgraded ry:n hallituksen puheenjohtaja Kenneth Salonius.

Upgradedin jäsenet olivat hyväksyneet ehdotuksen toiminnan siirtämiseksi osaksi Healthtech Finlandia ja jaoston perustamisesta jäsenkokouksessaan 12.9.2022. Terveysteknologia ry:n puheenjohtaja Veli Mäkelä toivottaa tervetulleeksi hyvinvointiratkaisuja tarjoavat uudet jäsenet.

Terveys ja hyvinvointi lähestyvät toisiaan, ja kummastakin hyötyvät niin ihmiset kuin sosiaali- ja terveydenhuolto.

’’Jatkossa voimme kertoa aikaisempaa laajemman toimialan kokemuksista, tarpeista, toiveista ja ratkaisuehdotuksista’’, sanoo myös Terveysteknologia ry:n toimitusjohtaja Saara Hassinen. Terveysteknologia ry:n jäsenmäärän odotetaan yhdistymisen myötä nousevan yli kahteensataan.

Lisää: Terveysteknologia-taustaa Teknologiateollisuuden nettisivulla (LINKKI) ja aiemmat terveysaluetta käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: VTT