Elektrobitin koodareille etäpiste Rovaniemelle

Autojen ohjelmistokehittäjä Elektrobit laajentaa toimintaansa Oulun lisäksi Rovaniemelle.  Continentalin omistama yritys perustaa Rovaniemelle koodareille oman etätyöpisteen, jonka avajaisia juhlitaan tänään 15.9.2022.

Koronankin takia koko ohjelmistoala on panostanut paljon etätyöskentelyyn. Elektrobitille uusi etätyöpiste mahdollistaa osaajaverkoston kasvattamisen Oulun alueen ulkopuolelle.

Laajentuminen Rovaniemelle on osoittautunut yrityksen toimitusjohtaja Veli-Matti Ihmeen mukaan hyväksi mahdollisuudeksi, sillä kaupungissa on ohjelmisto-osaajia sekä laadukas koulutus.

Uusien rovaniemeläisten osaajien rekrytointi käynnistyi maaliskuussa. Yritys aikoo jatkaa vahvaa rekrytointia Rovaniemellä useisiin ohjelmistokehityksen tehtäviin kansainvälisissä projekteissa.

Laajentumisen alkuvaiheessa rekrytoinnit ovat keskittyneet kokeneempiin osaajiin, mutta jatkossa myös Lapin AMK:n merkitys rekrytointitarpeiden täyttämisessä on erityisen suuri.

Elektrobitillä kasvua on edelleen luvassa, sillä myös ohjelmistojen osuus autojen arvossa kasvaa edelleen. Oululainen Elektrobit on ollut vuodesta 2015 lähtien saksalaisen Continentalin tytäryhtiö.

Autoohjelmistoalueen oston jälkeen muu osa Elektrobitistä muuttui Bittiumiksi, joka keskittyi pääosin militari- ja viranomaistietoliikenteeseen sekä terveysteknologiaan.

Kuvituskuva: Logitech