Eltel hakee satoja valokuituverkon rakentajia

Verkkorakentamisyhtiö Eltel aloittaa satojen valokaapeliosaajien rekrytoinnin. Taustalla on yrityksen saama 200 miljoonan euron sopimus valtakunnallista kuituverkkoa toteuttava Valokuitusen kanssa. Sopimus kattaa verkon rakentamisen lisäksi myös verkon ylläpidon.

Yritykset ovat tehneet yhteystyötä vuodesta 2020, mutta nyt sopimus on merkittävästi aiempaa suurempi ja kattavampi. Tehdyn sopimuksen suuruus näkyy paitsi tulevana verkon kiihtyvänä rakentamisena, mutta myös mittavien rekrytointien alkamisena.

Kyseessä on Eltelille kaikkien aikojen suurin sopimus Suomessa. Tilajana toimiva Valokuitunen suunnittelee ja tarjoaa asiakkailleen avointa valokuituverkkoa kaikkialla Suomessa. Sopimus on luonteeltaan kumppanuussopimus, jossa Eltelin vastuulle kuuluu valokuituverkon rakentamisen projektinjohto sisältäen muun muassa materiaalihallinnan ja -logistiikan, valokuiturakentamisen maatöineen, rakentamisen teletekniset työt, liittymäasennukset palveluineen, kartoitukset ja dokumentoinnin.

Eltelin ja Valokuitusen aiemmasta sopimuksesta poiketen uudessa sopimuskokonaisuudessa on mukana myös käyttö- ja viankorjauspalvelu. Eltel aloittakin nyt myös aiempaa suuremmat rekrytoinnit, koska rakentamisen lisääntyessä tarvetta on monenlaisille infrarakentamisen ammattilaisille ympäri Suomen.

Taustalla on Valokuitusen jo kaksi vuotta julkistama päätös investoida Suomessa valokuituverkkoihin vähintään 300 miljoonaa euroa. Tähän mennessä investointeja on jo tehty noin 100 miljoonalla, ja nyt uuden sopimuksen myötä yritys laajentaa verkkoaan kolmessa vuodessa vähintään 200 miljoonalla eurolla.

Kuva: Eltel/Valokuitunen