Kaiutinklassikko ottaa Tietoevryn avuksi autohifiin

Kuulokkeita ja kaiutinjärjestelmiä valmistava Bose laajentaa yhteistyötään suomalaistaustaisen Tietoevry-ohjelmistoyhtiön kanssa. Tarkoitus on perustaa ajoneuvojen äänijärjestelmiin keskittyvä kehityskeskus Puolan Varsovaan.

Tietoevry tuo yhteistyön myötä uutta ohjelmistokehitysosaamista Bosen äänijärjestelmien ja muiden tuotteiden kehittämiseen. Yritykset ovat tehneet tosin kulutuselektroniikkatuotteiden kehittämisessä yhteistyötä jo vuonna 2021. Nyt ne laajentavat sopimustaan myös ajoneuvojen äänentoistojärjestelmien kehittämisen.

Uuden osaamiskeskuksen perustaa Bosen kanssa Tietoevryn liiketoiminta- ja ohjelmistokehitykseen keskittyvä globaali Create-liiketoimintayksikkö. Tietoevry Create pääsee osaamiskeskuksessa hyödyntämään vahvaa asiantuntemustaan ohjelmistokehityksessä ja pitkäaikaista läsnäoloaan Puolassa satojen paikallisten ohjelmistoinsinöörien myötä.

”Olemme erittäin innoissamme siitä, että pääsemme syventämään yhteistyötämme Bosen kanssa, joka on maailman johtavia audiolaitteiden valmistajia”, sanoo Tietoevry Createn International Markets -yksikön johtaja Harri Salomaa.

Bose Corporation on tohtori Amar G. Bosen vuonna 1964 perustama yritys ja hän on toiminut myös yhdysvaltalaisen Massachusettsin teknillisessä korkeakoulun (MIT) professorina. Yhdysvaltalaisyritys on tunnettu omaperäisistä kaiutinratkaisuistaan ja vastaäänikuulokkeistaan. Tietoevryn pääkonttori on Suomessa, mutta pörssinoteerattu Helsingin lisäksi Tukholmassa ja Oslossa.

Kuvituskuva: Bose.com