Ouralta uusi älysormus – ruusunkultaisena

Oululainen Oura on esitellyt uuden Gen3 Horizon -version elekroniikalla ryyditetystä älysormuksestaan. Titaanista tehty älysormus seuraa käyttäjän unta, aktiivisuutta ja palautumista. Uutuus tulee tarjolle nyt myös ruusunkultaisena.

Ouran uusin Gen3 Horizon -malli on muotoilultaan pyöreä, mutta mittaustarkkuuden ja optimaalisen käyttöasennon varmistamiseksi malliin on tehty aiempaan versioon nähden pieni, sormeen sopiva kuoppa. Muuten uutuus tarjoaa samat mittausominaisuudet kuin Ouran jo aiemmin esitelty Gen3 -malli.

Ouran Generation 3 -mallin avulla yhtiö tarjoaa myös käyttäjilleen entistä personoidumman ja kokonaisvaltaisemman tavan seurata ja mitata omaa terveyttään. Näihin ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa päivä- ja reaaliaikaisen sykkeen seuraaminen, kehon lämpötilan tunnistaminen, sekä veren happipitoisuuden mittaaminen. Käyttäjät voivat edelleen seurata myös omia henkilökohtaisia aktiivitavoitteitaan, joko askelmäärän tai kulutettujen kaloreiden kautta.

Yhtiö aikoo julkaista lisäksi myöhemmin tänä vuonna sormukseen myös Improved Sleep Staging -ominaisuuden, joka on kehitetty käyttämällä yhtä suurimmista tähän mennessä kerätyistä unidataseteistä. Datan on validoinut Singaporen kansallinen yliopisto.

Uuden ominaisuuden avulla käyttäjät saavat entistä tarkempaa dataa omasta unestaan, tehden siitä yrityksen mukaan yhden maailman tarkimmista unenseurantalaitteista   Ouran sormus ei ole mittauksistaan huolimatta lääketieteellinen laite, eikä sitä ole yrityksen mukaan tarkoitettu lääketieteellisten tilojen/sairauksien diagnosointiin, hoitoon, parantamiseen, seurantaan tai ehkäisyyn.

Vuonna 2013 perustetun suomalaisyrityksen, Ōura Healthin pääkonttori sijaitsee Oulussa ja muut toimipisteet ovat Helsingissä, San Franciscossa ja San Diegossa. Yritys on kerännyt toimintansa kehittämiseen pääomasijoituksia aikaisen vaiheen sijoittajalta Lifeline Venturesilta, Forerunner Venturesilta, Temasekilta, The Chernin Groupilta, Jazz Venture Partnersilta ja MSD Capitalilta.

Aloituskuva: Ouran Gen3 Horizon -älysormukseen elektroniikka ja anturit.

Lisää: Aiemmat Ouran älysormusta käsitelleet uutisjutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Päivitetty