Kaapelitehdas laajentaa lisää Kirkkonummella

Maailman suurin kaapelivalmistaja italialaistaustainen Prysmian Group laajentaa Kirkkonummen tuotantolaitostaan merikaapelin lisäksi uudella 185 metrin korkealla kaapelinvalmistustornilla. Koko tehdaslaajennuksen arvo on 100 miljoonaa euroa ja valmista pitäisi olla jo vuonna 2024.

Kirkkonummen Pikkalan kaapelitehtaan investoinnilla Prysmian vastaa energiamurroksen maa- ja merikaapeleiden kysynnän kasvuun. Pikkalaan on tulossa 100-120 uutta työpaikkaa valmistukseen ja asiantuntijatehtäviin.

”Pikkalassa valmistettuja merikaapeleita tullaan käyttämään laajasti muun muassa suurten merituulivoimapuistojen sähkösiirtoon Suomen ja Pohjois-Euroopan alueilla”, sanoo Prysmian Group Finlandin maajohtaja Ferdinando Quartuccio.

Suurjännitteisten kaapelien valmistuksen ja laadunvalvonnan kriittisiin työvaiheisiin kuuluu niin sanottu pystysuora vulkanointi, minkä takia valmistuksessa tarvitaan tornia. Kirkkonummella on jo vanhempi 75 metrin torni, mutta uusi sen vierelle tuleva torni on 185 metriä korkea.

Kirkkonummella sijaitseva Pikkalan tehdas on yrityksen merikaapelien globaali osaamiskeskus, johon Prysmian on investoinut jo viimeisten kymmenen vuoden aikana yli 120 miljoonaa euroa.  Yhtiöllä on Suomessanoin 600 ihmistä Kirkkonummen Pikkalassa ja Oulun Ruskossa. Kaikkiaan konsernissa  työskentelee noin 29 000 henkeä yli 50 maassa.

Prysmian Group on markkinajohtaja suurjännitemaa- ja merikaapeleissa, joiden markkinan odotetaan kasvavan aiemmasta kolmesta miljardista jopa kahdeksaan miljardiin euroon vuodessa, josta Euroopan osuus on noin kaksi kolmasosaa.

Kuva: Prysmian Group