Maailmanlaajuinen satelliittihälytin – kaksisuuntainen

Paikannuslaitteita valmistava Garmin on esitellyt uuden version Iridium-satelliitteja hyödyntävästä inReach Messenger-satelliittihälyttimestään ja tekstiviestilaitteesta. Uutuuden avulla voidaan lähettää teksti- ja hätäviestejä matkapuhelinverkon ulkopuolella Applen uuden iPhone 14-puhelimien satelliittitoiminnon tapaan. 

Garminin  Messenger-sovellus valitsee automaattisesti Wi-Fi-, matkapuhelin- tai satelliittiverkon välillä varmistaakseen, että jokainen viesti lähtee ja tulee perille. Hätätilanteessa inReach Messenger ja Messenger-sovellus lähettävät SOS-viestin Garmin International Emergency Response Coordination Center-hätäpalveluiden koordinointikeskukseen (IERCC), joka on toiminnassa 24 tuntia vuorokaudessa.

“Sadattuhannet käyttäjät eri puolilla maailmaa luottavat Garmin inReach-satelliittiviestintälaitteisiin. Uusi inReach Messenger ei tee tästä poikkeusta. Useiden viestintäverkkojen, helppokäyttöisyyden ja älypuhelinyhteensopivuuden ansiosta inReach Messenger soveltuu kaikille, jotka haluavat pitää helposti yhteyttä läheisiinsä liikkuessaan matkapuhelinverkon ulottumattomissa”, kertoo Garmin-yhtiön maailmanlaajuisen kuluttajamyynnin varatoimitusjohtaja Dan Bartel. Satelliittitoimintoa varten käyttäjä tarvitsee erillisen satelliittipalvelusopimuksen.

Uusi Garminin Messenger-sovellus tukee ryhmätekstiviestejä ystäville ja perheenjäsenille, vaikka näillä ei olisi inReach-laitetta. Sovelluksessa aloitettuja viestiketjuja voi jatkaa kotimaisemissa Wi-Fi- tai matkapuhelinyhteyden kautta asetuksia muuttamatta. Lisäksi jos älypuhelimesta loppuu akku kesken matkan, voidaan inReach Messengerin omasta akusta saada puhelimeen akkuun saa sen verran virtaa, että puhelimella voi lähettää esiasetettuja tekstiviestejä Garmin Messenger-sovelluksen kautta.

Garminin laitteen akun luvataan kestävän 28 päivää oletusasetuksilla. Pieni laite mahtuu kämmenelle, painaa 114 grammaa ja kestää  satunnaista altistumista vedelle metrin syvyyteen saakka 30 minuutin ajan (IPX7).

Lisää: Garmin uutuuden tuotetiedot ja videot (LINKKI), IERCC-hätävälityskeskus (LINKKI)  sekä uutinen Applen iPhone14:n Globalstar-satelliitteja hyödyntävä hälytystoiminnosta 8.9.2022 (LINKKI).