Rohdelta uusi oskilloskooppiperhe

Rohde & Schwarz on esitellyt uuden oskilloskooppiperheen MXO 4, jossa tuodaan huippulaitteiden ominaisuuksia myös muuhun mallistoon. Laitteissa on 12 bitin A/D-muuntimet, mutta aaltomuodot näytetään 18 bitin tarkkuudella. Kapasitiivinen kosketusnäyttö on kooltaan 13,3 tuumaa.

Näytteiden käsittelyä varten Rohde & Schwarz MXO4-uutuuksissa käytetään yrityksen itsensä suunnittelemia asiakaskohtaisia piirejä, joilla oskilloskoopin näytössä näkyvät aaltomuodot voidaan päivittää 4,5 miljoonaa kertaa sekunnissa.

Myös signaalien spektrin näyttö FFT-muunnoksen kautta voidaan päivittää ennen näkemättömän nopeasti, 45000 kertaa sekunnissa.

Uusien mallien suorituskykyyn vaikuttavimpia yksityikohtia ovat 12 bitin analogia/digitaalimuuntimen lisäksi näytteitä tallentavan isompi muistin koko ja näytteiden käsittely ennen aaltomuotojen visualisointia näytöllä. Niissä voidaan tallentaa muistiin neljän miljoona näytettä neljällä kanavalla samanaikaisesti.

Uusien mallien analoginen kaistanleveys on joko 200, 350 tai 500 megahertsiä ja malliston yläpäässä 1 tai 1.5 gigahertsiä hieman mallista riippuen.

Lisää: Rohde & Schwarz (LINKKI), tuotetiedot ja videoesittelyt MXO4-sarjasta (LINKKI)