Tampereelle uusi akkupakettitehdas

Ruotsalaiskonserni Addtechin Celltech Solution käynnisti tiistaina Tampereen uuden tehtaan, jossa tuotetaan järeitä teollisuuteen tarkoitettuja akkujärjestelmiä. Varsinainen sarjatuotanto käynnistyy ensi vuoden alussa.

Ruotsalaiskonserni on valmistellut tehtaan avaamista jo vuodesta 2014 alkaen rekrytoimalla osaajia, varmistamalla toimitusketjuja ja suunnittelemalla akkujärjestelmiä teollisuuden erikoisajoneuvojen tarpeisiin.

Yritys rekrytoi edelleen osaajia tehtaalleen.  ’’Tulemme työllistämään Tampereen tehtaalla tänä ja ensi vuonna yli 50 henkilöä’’, kertoo tehdasta operoivan Celltech Solutions Oy:n toimitusjohtaja Kim Nikitin.

Tampereen akkujärjestelmiä tullaan näkemään esimerkiksi kaivoslaitteissa, satamissa, metsäkoneissa ja robottien yhteydessä. Maanantain avajaisissa näytettiin videota myös sähköistetyistä katujyristä, jotka tulevat käyttämään yrityksen akkujärjestelmiä.

Suomessa akkupaketteja kokoaa Celltechin lisäksi Valmet Automotive Salossa ja Uudessakaupungissa. Yhtiöllä on myös akkutehdas Saksassa. Sähköautojen lisäksi Valmet Automotive tekee akkujärjestelmiä myös teollisuuteen ja työkoneisiin.

Lisää: Celltechin teollisuusakut (LINKKI, Youtube) ja Uusiteknologia.fi:n aiemmat akkuihin ja niiden tuotantoon liittyvät uutisjutut (LINKKI).

Kuvituskuva: Celltechin Tampereen yksikkö