Lisää lyhyen viiveen kännykkäverkkoja

DNA lähtee verkkoyhteistyöhön suomalaislähtöisen Edzcomin kanssa rakentaakseen yksityisiä 4G- ja 5G-privaattiverkoja, jotka suoristuskyvyltään olisivat ennustettavia ja tarjoaisivat taatun toiminnan lisäksi lyhyet viiveajat esimerkiksi teollisuuteen tai satamaratkaisuihin.

Kumppanuuden tavoitteena on pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitettu  4G/5G-verkko, jonka avulla yritykset voivat käyttää ja jakaa toiminnalleen kriittisiä liiketoiminnallisia ja operatiivisia sovelluksia. Hyvä mobiliteetti mahdollistaa edistyneiden sovellusten käytön mobiililaitteilla turvallisilla ja nopeilla tukiaseman vaihdoilla.

Korkea luotettavuus ehkäisee kalliita ja jopa vaarallisia häiriötilanteita. Lisäksi ennustettava suorituskyky takaa tiedonsiirrolle jatkuvan suuren kaistanleveyden ja erittäin lyhyen viiveajan verkkoa käyttäville työntekijöille, antureille, ajoneuvoille, laitteistolle ja koneille.  Lyhyt viiveaika parantaa kykyä tukea erittäin vaativia komentosovelluksia.

Uusilla privaattiverkkojen tekniikoilla voidaan tehostaa laajemminkin digitalisaatiota ja automatisoituja toimintoja esimerkiksi satamissa, tehtaissa, lentokentillä, energia- ja jalostusteollisuudessa, sairaaloissa, logistiikassa ja kaivoksissa.

Suomalaislähtöinen nykyisin Cellnex-yritykseen kuuluva Edzcom on erikoistunut yksityisten langattomien verkkoratkaisujen suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon yritysasiakkaille. Suomen lisäksi yritys on laajentunut Ranskaan, Isoon-Britanniaan, Espanjaan, Hollantiin ja Pohjois-Eurooppaan.