Nopea sulautettu tekoälypiiri kuvankäsittelyyn

Renesas on laajentanut tekoälyä tukevaa RZ/V-mikroprosessorisarjaansa (MPU) uudella RZ/V2MA järjestelmäpiirillä, joka mahdollistaa kuvien tehokkaan tekoälykäsittelyn. Piirille on tarjolla on myös vahva ohjelmistotuki.

Renesasin RZ/V2MA on varustettu kahdella 64-bittisellä Armin Cortex-A53 -ytimellä yhden gigahertsin kellotaajuudella. Piirissä on myös patentoitu pienitehoinen dynaamisesti uudelleenkonfiguroitava kuvankäsittelyn DRP-AI-kiihdytinosa.

RZ/V2MA sisältää myös OpenCV-kiihdytin, joka mahdollistaa sääntöpohjaisen kuvankäsittelyn samanaikaisesti. Piiri tukee videokoodekkeja H.265 ja H.264.

RZ/V-sarja on tarkoitettu sulautetuille laitteille, koska se ei tarvitse tuulettimia tai jäähdytyselementtejä sen erittäin alhaisen virrankulutuksen ansiosta. Piirissä on Ethernet-, USB- ja PCI Express-liitännät useiden ulkoisten kameroiden liittämiseen.

Uuden piirin lisäksi tarjolla on useita kehitystyökaluja. Nykyisen DRP-AI Translatorin lisäksi mukana lisätty DRP-AI TVM, joka perustuu avoimen lähdekoodin syväoppimiskääntäjä Apache TVM -tekniikkaan.

Ensimmäisenä vaiheena Renesas tukee alustallaan ONX- ja PyTorchin tekoälymalleja. Renesas aikoo tulevaisuudessa tukea  myös Tensorflowin AI-malleja.

Renesas on rakentanut myös malliksi omien piirien ja moduulien pohjalta tekoälyn objektien tunnistus- ja tunnistusratkaisun, jossa voidaan hyödyntää useita kameroita langattomien Wifi-, Bluetooth- tai LTE-verkkojen välityksellä.

Lisää: Renesas (LINKKI), RZ/V2MA-tuotetiedot (LINKKI), kehitystyökalut (LINKKI) ja jakelijat, valitse Finland  (LINKKI).