Suomalaiskoodin edistäjät palkittiin

Koodia Suomesta yhdistys on jakanut suomalaisen koodin edistäjä -palkinnon Riku Rouvilalle ja yli 4500 ohjelmistokehittäjän Koodiklinikka-verkkoyhteisölle.

Riku Rouvila. Kuvaaja Anastasiia Kozina.

Tuorein palkinnonsaajia ovat Riku Rouvila ja hänen perustamansa Koodiklinikka-yhteisö, jonka lisäksi Rouvila on ollut mukana Webbidevaus.fi-podcastissa sekä perustanut Rare-ohjelmistoyrityksen.

Rouvilan Koodiklinikka on monelle ohjelmistokehittäjälle tärkeä paikka, jossa voi keskustella, kysyä apua tai etsiä töitä. Verkkoyhteisön lisäksi Koodiklinikalla on fyysisiä tapaamisia ympäri Suomen.

Suomalaisen koodin edistäjä -palkinto on myönnetty aiemmin Linda Liukkaalle, Instagram-Janille, Juho Vepsäläiselle, Teemu Roosille, Ilkka Paanaselle, Aleksi Yrttiaholle ja koronavilkkutiimille sekä Elisa Heikuralle.

Tämän vuoden tuomaristoon kuuluivat Elisa Heikuran lisäksi saavutettavuusasiantuntija ja datatieteen opiskelija Ronja Pahaoja, digijohtaja Anni Ronkainen sekä yhdistyksen hallitusta edustanut ohjelmistoyrittäjä Jesse Peurala.

Suomalaisen koodin edistäjä  palkinto julkistetaan aina Suomalaisen koodin päivänä 11.10. Lisää tämän vuoden suomalaiskoodin päivän tapahtumista (LINKKI), jonka kautta voi seurata muun muassa nörttiliveä tallenteina.

Kuvituskuva: Logitech