Suunto toi urheilukelloon lisää akunkestoa ja suoritinvoimaa

Kiinalaisomisteinen, mutta edelleen pääosin Suomessa toimiva Suunto on julkaissut uuden GPS-paikannuksella varustetun Suunto 9 Peak Pro -urheilukellon. Laitteen akunkestoa on kasvatettu Suunto 9 Peak -malliin nähden ja mukaan on pakattu myös enemmän suoritinvoimaa.

Uuden Suunto 9 Peak Pron suunnittelussa on keskitytty ympäristövaikutusten minimointiin. Siksi se on hyvin pitkäikäinen ja helposti korjattava. Valmistuksessa on käytetty kaikkein laadukkaimpia materiaaleja, ja urheilijat ympäri maailman ovat testanneet sen vahvuutta vaikeissa olosuhteissa.

Malli täyttää Yhdysvaltojen asevoimien lujuusstandardin MIL-STD-810H. Uutuus on testattu yrityksen mukaan olosuhteissa, joissa kello altistuu äkillisille lämpötilan vaihteluille, alhaisille lämpötiloille, paineelle sekä hiekan, jään ja suolaisuuden vaikutuksille.

Suunto on tuonut uutuuteen myös lisää suorituskykyä. ”Uusi, entistä tehokkaampi siru nostaa sen suorituskyvyn täysin uudelle tasolle. Samalla siinä on luokkansa paras akunkesto saman kokoluokan tuotteista ”, vakuuttaa tuotejohtaja Sami Männistö. Suunto esitteli 9-mallin alkuvuodesta.

Suunnon 9 Peak Pro -versio tarjoaa yrityksen mukaan myös parhaan akunkeston kaikista valmistajan kelloista. Normaalissa päivittäisessä käytössä akku kestää 21 päivää, Performance-tilassa 40 tuntia, Endurance-tilassa 70 tuntia ja Tour-tilassa 300 tuntia. Kello latautuu yhdessä tunnissa tyhjästä koko valmiuteensa, ja kymmenen minuutin latauksella saa riittävästi virtaa kahden tunnin harjoittelua varten.

Uutuus voi muodostaa yhteyden neljään satelliittijärjestelmään (GPS, Glonas, Galileo ja Beidou) ja jopa 32:een yksittäiseen satelliittiin samanaikaisesti. Se mahdollistaa paremman tarkkuuden, jos harjoittelet GPS:n kannalta haastavissa olosuhteissa, kuten korkeiden rakennusten alapuolella tai vaikkapa alhaalla vuoristolaaksoissa.

Uutuus on myös valmistajan mukaan yksi kaikkein ohuimmista (10,8 mm) ja kevyimmistä eri valmistajien GPS-urheilukelloista. Uutuus tehdään Suomessa käsityönä ja yhtiön mukaan sataprosenttisesti uusiutuvalla energialla. Laite sisältää muun muassa ilmanpaineeseen perustuvan korkeusmittarin ja ohjelmistopäivitykset ovat saatavilla langattomasti. Uutuus on vesitiivis 100 metriin ja mittaa syvyyttä 10 metriin asti.  Materiaaleina on safiiri lasissa ja rungossa ruostumaton teräs. Kahdessa mallissa runkomateriaalina on titaani.