Xilinx jatkaa FPGA-piiritukeaan vuoteen 2035 asti

AMD:n omistama ohjelmoitavien logiikkapiirien valmistaja Xilinx on ilmoittanut jatkavansa 7-sarjan piirien tukiaikaa aina vuoteen 2035 asti. Näin valmistajat pystyvät tukemaan ratkaisujaan entistä pitempään.

Suositut Xilinxin 28 nanometrin prosessilla tuotetut 7 -sarjan FPGA-piirejä on laajalti käytetty teollisuuden, autoteollisuuden, testaus- ja mittaus-, ilmailu- ja puolustusteollisuuden sekä lääketieteen laitteissa. Niissä kaikissa edellytetään usein 15 vuoden tai paljon pitempää laitetukea, jotta järjestelmiä ei tarvitse suunnitella turhaan uudestaan.

Monissa ratkaisuissa FPGA-piirejä käytetään vain tuotekehitysvaiheessa, mutta erikoisratkaisuissa myös lopputuotteissa. Siksi Xilinx kertoo laajentavansa 7-sarjan FPGA- ja adaptiivisia SoC-järjestelmäpiirejä vuoteen 2035 asti.  Tuettujen listalla ovat Spartan-7- ja Artix-7-piirit, Zynq 7000 SoC -ratkaisut sekä Kintex-7 ja Virtex-7-piirit. Tuki sisältää myös piirien eri nopeus- ja lämpötilaluoka ja tuettujen joukossa on myös yli kymmenen vuotta sitten esiteltyjä piirimalleja.

Lisää:  Xilinx (LINKKI), tiedote (LINKKI)