Tarkka pienrobotti älyelektroniikan kasaamiseen

ABB on esitellyt uuden pienikokoisen 1,5 kilon hyötykuormiin pystyvät teollisuusrobotin, joka on suunniteltu esimerkiksi älylaitteiden kokoonpanoon. Tarkkuutta tuo uusi Omnicore E10-ohjain, jonka avulla voidaan  integroida useat robotit kokonaisiksi tuotantolinjoiksi. Mukana video robottilinjan toiminnasta.

Pienen kokonsa, 1,5 kilon hyötykuorman ja vertaansa vailla olevan tarkkuuden ansiosta uusi ABB:n IRB 1010 tarjoaa elektroniikkavalmistajille mahdollisuuden lisätä laitteiden, mukaan lukien älykellot, kuulokkeet, anturit ja terveysseurantalaitteet, tuotantoaan automatisoinnin avulla.

ABB:n uusi pienrobotti IRB 1010 on suunniteltu sopimaan myös ahtaisiin tuotantotiloihin ja elektroniikan tuotantoympäristöille tyypillisiin erikoiskoneisiin. IRB 1010:n ulottuma on 370 mm ja jalanjälki 135 x 250 mm, joten se on 30 prosenttia pienempi kuin ABB:n nykyinen pienin robotti IRB 120.

Avain uutuusrobotin tarkkuuteen on yrityksen oma OmniCore E10 -ohjain, joka tarjoaa luokkansa johtavan sijainnin ja 0,01 mm:n polun toistettavuuden. Lisäksi IRB 1010 pystyy käsittelemään jopa 1,5 kg:n kuormia. Tämä lisääntynyt hyötykuorma – yhdistettynä halkaisijaltaan suuremman ilmaletkun kanssa, joka antaa lisätehoa alipaineimulle – mahdollistaa useiden esineiden samanaikaisen käsittelyn.

Tuottavuutta parantaa lisäksi kuusi jarrujärjestelmää, jotka mahdollistavat robottivarren pysymisen paikoillaan myös pysäytettynä. Eliminoimalla näin aika, joka tarvitaan robotin palautumiseen pysähdyksen tai tauon jälkeen, tuotantoa voidaan jatkaa nopeammin.

Robotin ohjelmointi tehdään ABB:n Robot Control Maten avulla, joka on lisäosa yrityksen omaan RobotStudio-ohjelmointiohjelmistoon. Control Mate-osuus antaa mahdollisuuden esimerkiksi siirtää, opettaa tai kalibroida robotin tietokoneelta tai mobiilitabletilta ilman ohjelmointitaitoja. Uutuus sopii näin myös robotiikan oppilaitoskäyttöön.

Lisää: ABB Robotics (LINKKI), IRB1010- tuotetiedot (LINKKI) ja esittelyvideo niihin perustuvasta elektroniikan tuotantolinjasta (LINKKI, Youtube).