Tietoturvatunnustus harjoitusympäristölle

Tietoturva-alan yhdistys on valinnut vuoden 2022 tietoturvapalveluksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun kyberturvallisuuden harjoitusympäristön. Sitä hyödynnetään esimerkiksi kansallisiin kyberturvallisuusharjoituksiin. Tietoturva ry palkitsi laajalti myös muita tahoja ja henkilöitä vuoden tietoturva-ansioistaan.

Tietoturva ry:n palkitsemalla Realistic Global Cyber Environment (RGCE) on järjestetty kansallisia kyberturvallisuusharjoituksia eli KYHA-harjoituksia vuodesta 2013. Alustan jatkuva kehitystyö on tuonut myös kansainvälistä tunnustusta, ja turvallisuusympäristön viimeaikaisten muutosten myötä RGCE:n merkitys on entisestään korostunut.

Vuoden tietoturvavaikuttajaksi yhdistys valitsi Tomi Kelon, joka on ollut usean merkittävän kansallisen – ja osin kansainvälisenkin – suosituksen, kriteeristön, ohjeen tai muun keskeisen julkaisun taustalla. Tätä kautta hän on merkittävästi vaikuttanut kansallisen ja välillisesti myös kansainvälisen tietoturvallisuuden kehittymiseen.

Tietoturvan elämäntyöpalkinnon yhdistys jakoi Reijo Aarniolle, joka toimi tietosuojavaltuutettuna vuosina 1997–2020. Tänä aikana hän oli mukana vaikuttamassa ja kehittämässä merkittävällä tavalla tietosuojan ja tietoturvallisuuden asemaa niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Lisäksi hän on eläköidyttyään jatkanut edelleen aktiivista vaikutustyötään mm. toimimalla Sitran osa-aikaisena vanhempana neuvonantajana.

Suomessa on Tietorturva ry:n mukaan ymmärretty laaja-alaisen yhteistyön merkitys, jonka taki se halusi nostaa nyt esille tietoturvailmiönä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja tietoliikenneoperaattoreiden yhteistyön.  Muita tietoturvailmiöitä olivat muun muassa  Generation Z Hack Challenge 2021 ja 2022 -hakkerointihaasteet, BlueTeamBuilders-ryhmä,  Maanpuolustuskoulutus MPK sekä muiden koulutusorganisaatioiden turvallisuushankkeet. Koska on lähes mahdoton nimetä kaikkia niin yhdistys omisti tämän vuoden tietoturvailmiö-tunnustuksen laajalti kaikille niille, jotka ovat olleet mukana edistämässä turvallisuusyhteistyötä.

Lisää: Digiturvaviikon esitykset ja sen perjantai-osuuden lopun palkintojakotilaisuus 14.10.2022 (LINKKI).

Kuvituskuva: Realistic Global Cyber Environment (RGCE) -keskus.