Suomessa valmistettu turvapuhelin Ruotsiin

Oululainen Bittium toimittaa Ruotsin tietoturvallisia Tough Mobile 2 -älypuhelimia varustettuna ruotsalaisviranomaisten hyväksymällä Tutus AB:n verkkosalauksella. Ruotsiin toimitettavat puhelimet ovat Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja.

Bittiumin uudet turvapuhelimet toimitetaan Ruotsiin vielä vuoden 2022 aikana. Toimitukset ovat jatkoa oululaisyrityksen  ja ruotsalaisen Tutus AB:n yhteistyölle, jonka myötä niihin on kehitetty tietoturvaluokan ratkaisu, joissa yhdistyy Bittiumin älypuhelinalusta ja Tutus Data AB verkkosalaus.

”Tyypillisesti valtioilla on käytössä oman maansa hyväksymät salausratkaisut, ja Bittiumin tarjontaan kuuluu myös alustatason tietoturva partnereille. Tämä yhteistyö on loistava esimerkki siitä, kuinka kohdevaltion hyväksymä salausratkaisu yhdistetään Bittiumin tietoturvalliseen älypuhelinalustaan”, kertoo Jari Sankala, Bittiumin Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja (kuvassa).

Puhelimen sisäänrakennettuihin tietoturvaominaisuuksiin kuuluvat esimerkiksi lukuisat salaukseen ja tunnistukseen liittyvät ominaisuudet, luvattoman laitteeseen kajoamisen tunnistava tietoturva-alusta sekä yksityisyyskytkin, jolla voi yhdellä napin painalluksella kytkeä pois käytöstä mikrofonit, kameran, Bluetooth-yhteyden, ja heikentää sensoriherkkyyksiä.

Bittium on taannut puhelimille valvotun ja turvallisen puhelinten valmistus- ja toimitusketjun, jonka lisäksi puhelimen komponentti- ja ohjelmistoratkaisut ovat viranomaisasiakkaiden auditoitavissa. Bittium lupaa myös puhelimille normaaleja älypuhelimia pitemmän saatavuudet ja paremmat tietoturvapäivitykset.

Ruotsin lisäksi Bittium halajaa laajemminkin NATO-alueelle. Yritys esittelee huomisesta tiistaista 25.10.2022 alkaen Tough Mobile 2:sta ja muita turvapuhelin- ja datatuotteitaan  Belgian Monsissa järjestettävässä NATO Edge -tapahtumassa 25. – 27. lokakuuta.

Lisää: Bittium Tough Mobile 2 (LINKKI) ja aiemmat Bittiumia käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvat: Bittium

Päivitetty Nato-tilaisuustiedolla