Paikantava spektrianalysaattori mobiilikäyttöön

Japanilainen Anritsu on esitellyt kannetttava spektrianalysaattorin MS2080A, joka spektrin lisäksi voi mitata monia muitakin suurtaajuisten signaaaleja. Tarjolla on myös laaja valikoima mittausantenneja laboratorio- ja kenttäkäyttöön sekä häiriöiden paikannukseen. Uutuus tarjoaa myös tuen 5G- ja LTE-verkkojen signaaleille.

Anritsun Field Master MS2080A on kannettava monitoimimittalaite, jossa on kaikkiaan yhdeksän eri mittaustoimintoa. Matemaattisen FFT-muunnoksen lisäksi tarjolla on reaaliaikainen spektrianalysaattori, joka toimii kuin radiovastaanotin taajuusalueella 9kHz – 40 GHz kaistanleveydellä 40 MHz.

MS2080A voi mitata radiotaajuisen signaalin tehon ulkoisella ilmaisinyksiköllä, ja paikantaa häiriökohteita ulkoisella suunta-antennilla varustettuna, Analysaattorissa on integroituna paikallaisyksikkö, joka tukee GPS:n lisäksi Galileo-, Glonass- ja Beidou-satelliittijärjestelmiä.

Analysaattorin muita mittaustoimintoja ovat AM/FM-signaalien demodulaatio sekä aika- ja taajuusjakoisten LTE- ja 5GNR-kanavien analyysi. Laitteessa on Ethernet- ja USB-liitännät ja langaton WiFi-yhteys. Laite painaa 3,8 kiloa, siinä on värillinen 10,1 tuuman 1280 x 800 kuvapisteen kosketusohjattava näuttö. Akulle luvataan toiminta-ajaksi kolme tuntia tai ulkoisella yksiköllä kuusi tuntia.

Lisää: Anritsu (LINKKI), MS2080A-tuotetiedot ja lisävarusteet (LINKKI) sekä Anritsu Finland ja Suomen jakelijat (LINKKI, vaihda Europe and Finland)