Uusia materiaaleja ja 3D-tekniikkaa konepajamessuille

Ammattimessut alkavat päästä uudelleen vauhtiin. Helsingissä Teknologia-tapahtuma järjestettiin jo toukokuussa ja alihankintatapahtuma syyskuussa Tampereella. Nyt Tampereella on marras-joulukuun vaihteessa konepajamessut, joiden yhteydessä esitellääb hitsauksen lisäksi uusia materiaaleja ja 3D-tulostimia.

Tampereen messukeskuksessa järjestetään 29.11-1.12.2022 yhtä aikaa kolme eri tapahtuaa: Konepaja, Nordic Welding Expo sekä 3D & New Materials. Kiinnostusta niihin kaikkiin varmaan riittää, sillä alan  laitteet, koneet ja teknologiat ovat neljän vuoden tauon jälkeen jälleen yhtä aikaa esillä.

Uusien laitteiden lisäksi 3D-tulostamisen ja uusien materiaalien ammattitapahtuma kattaa alan teollisuuden uusimmat innovaatiot suunnittelusta valmistuspalveluihin, laitemyyjistä tulostustekniikoihin, tutkimukseen ja koulutukseen sekä tulevaisuuden tulostusmateriaaleihin.

’’3D-tuotanto on saanut jo vahvan jalansijan ja alkanut vakiinnuttamaan paikkaansa perinteisempien tuotantomuotojen rinnalla’’, sanoo messujen projektipäällikkö Sami Siurola.  Tapahtumassa voidaan kokea myös hänen mukaansa, mihin kaikkeen 3D-tulostaminen taipuu, erilaisia materiaaleja älykkäästi hyödyntäen.

Kolmiulotteisen tulostamisen kokonaisuus on esillä myös kehityksestä lopputuotteeseen, esitellen myös uusimmat materiaaliratkaisut valmistavaan teollisuuteen. Kehittyneimpien koneiden lisäksi kolmen messutapahtuman yhdessä paneudutaan myös investointeihin, rahoitusratkaisuihin sekä kestävään sijoittamiseen.

Konepaja, Nordic Welding Expo ja 3D & New Materials -tapahtumakokonaisuus tarjoaa näyttelyosastojen lisäksi puheenvuoroja, esityksiä, seminaareja ja työpajoja. Lisäksi esimerkiksi Suomen Pikavalmistusyhdistys FIRPA järjestää vuosiseminaarinsa 3D & New Materials -tapahtuman yhteydessä. Tapahtumakokoniauuden seminaaritarjontaan voi tutustua messujen nettisivuilla: Konepajamessut22 (LINKKI) ja sen 3D-osuudesta (LINKKI).

Kuvituskuva: Merja Ojala/Tampereen messut/Konepaja2016