Junction2022: Tiimit kisaavat ohjelmoinnissa – 10 000 euroa tarjolla

Euroopan suurin koodaustapahtuma Junction22 järjestetään Espoon Otaniemessä viikonloppuna. Tapahtuma kerää yli 1300 koodaria, joista yli 600 osallistujaa tulee ulkomailta. Tapahtuman voittajatiimille luvataan 10 000 euron pääpalkinto.

Opiskelijoiden perustama ja vetämä Junction on kasvanut lyhyessä ajassa maailman laajimmaksi hackathon-verkostoksi, jonka tapahtumia on järjestetty Japanissa, Koreassa, Iso-Britanniassa sekä Saksassa. Tulevana viikonloppuna Suomen päätapahtuma järjestetään  Aalto-yliopiston Dipolissa.

Suurin osa Junctionin osallistujista on koodareita, mutta tapahtuma kerää ihmisiä monipuolisesti eri taustoista. Tänä vuonna Junctioniin valittiin 1300 hackathonharrastajaa, joista Suomessa asuvia 700 ja ulkomailta tulee 600.

“Junction on ainutlaatuinen yhteisö siinä mielessä, että se kerää tapahtumiinsa osallistujia hyvin monipuolisista taustoista. Tiimeissä on mukana sekä koodareita että muotoilijoita, Suomesta ja ulkomailta. Ikähaarukka on tänä vuonna 16-54.”, kertoo Akseli Aho, Junctionin toimitusjohtaja.

Viikonlopun aikana osallistujat pääsevät tiimeittäin kehittämään uusia ratkaisuja teknologian avulla tapahtuman yhteistyökumppaneille, joita ovat muun muassa Wolt, Aiven ja Reaktor. Tänä vuonna voittajatiimille on luvassa 10,000 euron palkinto.

Lisää: Junction22, Espoo, 4.-6.11.2022 (LINKKI) ja aiemmat Junction-koodaustapahtumaa käsitelleet uutiset (LINKKI).

Taustaa: Junction on opiskelijoiden perustama ja johtama kansainvälinen hackathon-yhteisö, jonka tapahtumissa osallistujilla on mahdollisuus rakentaa, kokeilla ja oppia teknologian avulla, hyödyntämällä samalla yhteisön yhteistyökumppaneiden toimialatuntemusta. Vuonna 2015 perustettu Junction on viimeisten vuosien aikana levinnyt 20 maahan, ja kerännyt tapahtumiin yli 20 000 hackathon-osallistujaa. Junctionin tapahtumiin osallistuminen on lisäksi ilmaista, jonka lisäksi yhteisö tukee osallistujia matka- ja asumiskustannuksissa.

Kuvituskuva: Junction 2017 järjestettiin  jo Espoon Dipolissa.