Kännyköiden SIM-kortteihin vähemmän muovia

Kännyköiden SIM-korteista aiotaan luopua hiljalleen kokonaan uusien laitteeseen itegroitujen e-SIM-piirien avulla, mutta ennen sitä niitä tarvitaan lähes jokaisessa puhelimissa. Nyt Telia kertoo ottavansa käyttöön ekoSIM-kortit, jotka on valmistettu 50 prosenttisesti kierrätettävästä muovista.

Telian mukaan heiltä on saatavilla marraskuun alusta lähtien kierrätysmuovista valmistettuja SIM-kortteja, joita toimitetaan asiakkaille, kun perinteisten korttien varasto on käytetty loppuun. Yritys on ensimmäinen suomalaisoperaattoreista, joka ottaa kierrätysmuovista valmistetut SIM-kortit käyttöön.

”Muutoksen myötä muovin kulutuksemme SIM-korteissa vähenee noin 2300 kiloa vuosittain. Suurin osa toimittamistamme SIM-korteista on ensi vuoden aikana Eko-SIM kortteja”, kertoo Telian liiketoimintapäällikkö Petri Lindqvist.

Kännyköiden lisäksi SIM-kortteja käytetään reitittimissä ja yrityspuolella myös erilaisissa teollisuuden laitteissa. ’’Niissä kortit ovat edelleen perinteistä muovia, jolloin SIM-kortit kestävät teollisuuden kuumia olosuhteita”, taustoittaa Lindqvist.

Fyysisen SIM-korttien lisäksi yleistymässä on jo laitteiden sisälle integroidut piiritason e-SIM:t, mutta muutos vienee vielä vuosia vaikka monessa uudessa mallissa onkin jo e-SIM-järjestely. Onneksi valmistajat ovat tuoneet Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpään mukaan eSIM-ratkaisuja jo kelloihin ja uusimpiin puhelinmalleihin.

Lisää: Aiemmat uutisjutut SIM-korteista ja eSIM-ratkaisuista Uusiteknologia.fi:ssä  (LINKKI),

Kuva: Telia