Lisää langattomia LTE-M-/NB-IoT-pohjaisia energiamittareita

Jyväskyläläinen Aidon toimittaa Vantaan energialla yli 180 000 uuden sukupolven energiamittaria seuraavan kymmenen vuoden aikana. Valtaosa niistä hyödyntää RF-mobiiliteknologiaa, jota täydentää LTE-M- ja NB-IoT-tiedonsiirtoratkaisut.

Aidon on toinen Suomessa toimivista sähköverkon energiamittareita kehittävistä tahoista. Sen laitteiden elektroniikka valmistetaan Kiinassa, Latviassa ja Liettuassa, mutta ohjelmistot Jyväskylässä ja asiakaskohtaiset räätälöinnit Vantaalla.

Aidonin uusi suurkauppa on Vantaan energialle on jatkoa vuonna 2010 alkaneille toimituksille. Nyt Aidon toimittaa Vantaalle yhteensä yli 180 000 sähkömittaria vuoden 2032 loppuun mennessä. Projektin sisältyy yli 80 000 mittarin massavaihto, josta vastaa Aidonin asennuskumppanina Eltel. Lisäksi yli 90 000 laitetta vaihdetaan elinkaaripäivityksinä.

Valtaosa Vantaan energian tilaamista mittareista hyödyntää myös tiedonsiirtoon radioverkkopohjaista RF-mobiiliteknologiaa, jota täydentää LTE-M/NB-IoT-tiedonsiirto. Vantaa hyödyntää myös  Aidonin palveluja, kuten Aidon One -sovellusta jakeluverkon kenttätöiden hallintaan sekä laitevarastointia.

Mittarivalmistaja Aidon on perustettu vuonna 2004 Jyväskylässä, jossa sijaitsee myös yrityksen pääkonttori. Yrityksen perustajien taustat ovat pääosin lähtöisin sähkömittareita Jyväskylässä edelleen kehittävästä Enermetistä, jonka omistaa nykyisin japanilais-sveitsiläinen Landin+Gyr.

Kuva: Aidon