Suomalainen kaapelivalmistus uusiin käsiin

Sähkökaapeleita valmistava Reka Industrial myy kaapelien valmistustoimintansa globaalille  Nexans-konsernille. Käteisenä maksettava kauppasumma on 53 miljoonaa euroa.

Kumi- ja kaapelituotteita valmistava Reka Industrial on allekirjoittanut Nexans-konsernin kanssa kauppasopimuksen kokonaan omistamansa tytäryhtiö Reka Kaapeli Oy:n osakkeiden myynnistä.

Osakkeiden kauppahinta on 53 miljoonaa euroa. Kauppahinta maksetaan käteisellä. Reka Kaapelin Suomen kirjanpitolain mukaiset nettovelat olivat 6,5 miljoonaa euroa syyskuun 2022 lopussa.

Yrityskaupan toteuttaminen on vielä ehdollinen ja vaatii Rekanb ylimääräisen yhtiökokouksen sekä viranomaishyväksynnät. Yrityskaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2023 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Pariisin pörssissä noteerattu Nexans on yksi maailman johtavia kaapeliteknologioiden ja palveluiden toimittajia. Yritys toimii 42 maassa ja sillä on noin 25 000 työntekijää. Nexansilla ei ole ollut tuotantoa Suomessa.

Reka Industrial osti Reka Kaapelin vuonna 2007. jonka jälkeen se on kasvanut liikevaihdoltaan alle 80 miljoonan euron yhtiöstä yli 160 miljoonan euron yhtiöksi.

Reka Kaapelilla on noin 270 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2021 oli 134 miljoonaa euroa. Tehtai on Hyvinkäällä, Riihimäellä ja Keuruulla. Reka Industrialiin jää kaapelitoimintojen jälkeen vain kumialan liiketoiminnot.

Taustaa: Reka on muuttunut reilun 120 vuoden aikana pienestä kenkätehtaasta suuren luokan teollisuusyritykseksi, jonka päätoimialueita ovat kaapeliteollisuus ja tekninen kumiteollisuus.  Reka -nimi on lyhennelmä alkuaan Rentto Kaapelista.

Kuva: Reka kaapeli