Tarkasti ajastettuja Ethernet-piirejä

Piirivalmistaja Microchip on julkaissut kaksi uutta teollisuuteen suunniteltua gigabitin Ethernet -lähetin-vastaanotinpiiriä. Piirit sopivat valmistajansa mukaan kaikkiin sovelluksiin, joissa tarvitaan tarkkaa ajoitusta ja vasteaikakin saa olla enimmilläänkin vain yksi millisekunti.

Microchipin LAN8840 ja LAN8841 ovat yksiporttisia Gigabit Ethernet -lähetin-vastaanottimia, jotka tarjoavat tuen 10BASE-T- 10BASE-Te-, 100BASE-TX- ja 1000BASE-T-nopeuksille. Uutuuspiirit on toimivat  CAT-5-, CAT-5E- ja CAT-6-tason parikaapelien kanssa ja kestävät teollisuuslämpötiloja -40°C – +105°C.

Uusien piirien avulla voidaan tuottaa myös PTP-v2-aikaleimamerkinnät (IEEE 1588-2008) käsittelemiinsä datapaketteihin. Tieto voidaan välittää eri komponenteille verkon vasteajan määrittämiseksi. viiveiden mukauttamiseksi ja ajan synkronoimiseksi eri laitteiden välille.

Uutuuspiirit täyttävät IEEE 1588v2 Precision Timing Protocol -standardit. Lisäksi ne tarjoavat useita Energy-Efficient Ethernet (EEE) standardin tarjoamia virrankulutuksen säästöominaisuuksia. Niitä ovat esimerkiksi vähän  tehoa kuluttava tila,  kun linjalla ei liiku dataa, kellon pysäytystilat, säädettävä lähetyssignaalin voimakkuus (10BASE-Te) sekä Wake-on-LAN-tila (WoL).

Microchip tarjoaa uutuuspiien kehittäjille myös LAN8841 Ethernet Development System (EDS) -koekortin, joka voidaan liittää kaikkiin valmistajan omiin yhteensopiviin  prosessorikortteihin. Tarjolla on myös valmiit Linux-ajurit sekä Precision Timing Protocol (PTP4L) -protokollaa tukevat Linux-ohjaimet Microchipin GitHub-arkistosta.

Lisää: Microchip (LINKKI), LAN8840- (LINKKI) ja LAN8841-tuotetiedot (LINKKI) ja Suomen jakelijat (LINKKI, valikosta Finland).