Pilvipalveluun alle kymmenen millisekunnin vasteajalla

Amerikkalaisen Amazonin pilvipalveluyhtiö AWS lanseeraa nopeat paikallispalvelut Helsingin alueelle. Uuden AWS Local Zone -pilvipalvelukeskuksen kautta voidaan asiakkaille tarjota yhteyksiä, jotka vaativat jopa alle 10 millisekunnin vasteaikoja Helsingissä sijaitseville loppukäyttäjille.

Organisaatiot ovat perinteisesti ylläpitäneet sijaintikriittisiä työkuormia omissa konesaleissaan tai hallinnoiduissa datakeskuksissa, jotka edellyttävät, että asiakkaat hankkivat, käyttävät ja ylläpitävät omaa IT-infrastruktuuriaan ja käyttävät paikallisesti ja AWS-ympäristöissä eri rajapintoja (API) ja työkaluja.

”Tänään Helsinkiin avatun AWS Local Zonen ansiosta autamme suomalaisia asiakkaitamme palvelemaan loppukäyttäjiä entistäkin pienemmällä viiveellä seuraavan sukupolven innovatiivisia sovelluksia varten”, sanoo Marielle Lindgren, AWS:n Pohjoismaiden, Baltian ja Benelux-maiden aluejohtaja.

Amazonin AWS Local Zonet ovat infrastruktuuria tukevia keskuksia, jotka sijoittavat:n laskenta-, tallennus-, tietokanta- ja muut palvelut lähelle suuria väestö- ja teollisuuskeskuksia.  Tällä hetkellä AWS:llä on 25 Local Zone -aluetta ympäri maailmaa, ja suunnitelmissa on lanseerata lisäksi 27 uutta aluetta maailmanlaajuisesti.

Kun AWS Local Zone on lähellä metropolialueiden suuria asutuskeskuksia, asiakkaat voivat saavuttaa matalan viiveen, jota tarvitaan esimerkiksi verkkopelaamisessa tai suoratoistoa sekä lisättyä ja virtuaalista todellisuutta hyödyntävissä käyttötapauksissa. Ne voivat myös auttaa säännellyillä aloilla toimivia asiakkaita, esimerkiksi terveydenhuollon, rahoituspalveluiden ja julkisen sektorin toimijoilla voi olla toiveita tai tarpeita datan pitämisestä tiettyjen maantieteellisten rajojen sisällä.

Helsingin AWS Local Zone on viimeisin lisäys Suomen olemassa olevaan AWS-infrastruktuuriin, johon kuuluvat Amazon CloudFront -reunapaikat, AWS Direct Connect ja AWS Outpostit. Helsingin AWS Local Zonen tarvitsioihin kuuluvat esimerkiksi Elisa, Knowit, Nordcloud, Rackspace ja Valtori.