Aurinkosähköauton valmistus käynnistyi Uudessakaupungissa

Uudenkaupungin autotehtaassa käynnistyi tänään hollantilaisen Lightyear 0 -aurinkosähköauton sarjatuotanto. Uudenlaisen aurinkovoimalla kulkevan auton valmistusta juhlisti tehtaalla yli sadan kutsuvieraan joukko.

Ensimmäistä sarjatuotantoautoa oli juhlistamassa yli 100 kutsuvierasta.

Hollantilaisyhtiön Lightyear 0 on maailman ensimmäinen sarjatuotantovaiheeseen edennyt aurinkosähköauto (solar electric vehicle, SEV). Sen suunnittelussa on painotettu kestävää kehitystä ja käytön helppoutta.

Uutta autoa varten Valmet Automotive on rakentanut kokonaan uuden tuotantotilan, jossa hyödynnetään uusia valmistusteknologisia ratkaisuja, lisäksi linjan suunnittelussa on panostettu vahvasti työergonomiaan ja turvallisuuteen.

Auton valmistuksesta vastaavan tuotantotiimin ovat Valmet Automotive ja Lightyear ovat kouluttaneet yhteistyössä. Valmet Automotive julkisti valmistussopimuksen Lightyearin kanssa heinäkuussa 2021 ja ensimmäinen esisarjan auto koottiin syyskuussa 2022.

Tuotannon avajaistilaisuudessa puheiden keskeisiä teemoja olivat Valmet Automotiven ja Lightyearin yhteistyö, erityisesti nopea Lightyear 0:n sarjatuotannon käynnistäminen sekä kestävä kehitys, joka on huomioitu monilla tavoin niin autossa kuin sen valmistusprosessissakin.

Lisää: Lightyear (LINKKI), taustoja (LINKKI), Valmet Automotive (LINKKI) ja aiemmat aurinkosähköautoa käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvat: Lightyear ja Valmet Automotive