Google osti suomalaista puettavan elektroniikan osaamista

Google on ostanut suomalaisen puettavan elektroniikan suunnitteluyritys Korulabin. Espoossa toimiva yritys kehittää uudenlaista ohjelmistoalustaa, jolla voidaan luoda energiatehokkaita käyttöliittymiä kannettaville älylaitteille. Yhtiön noin 30 työntekijää siirtyvät Googlen palvelukseen Suomessa.

Puettavat elektroniikkalaitteet, älykellot ja aktiivimittarit ovat entistä enemmän suosiossa. Myös perinteisten urheilukellovalmistajien lisäksi internet-alan isoimmat nimet ovat kiinnostuneita alueen kehityksestä. Siinä myös taustaa alueen uusimmalle yrityskaupalle. Suomessa osataan asioita joilla on nostetta myös alueen jättiyrityksille.

’’Tämän päivän julkistus vahvistaa Googlen sitoutumista Suomeen ja vie Wear OS -alustaamme eteenpäin Korun matalan virrankulutuksen käyttöliittymäosaamisen avulla’’,  perusteli kauppaa Google Suomen maajohtaja Antti Järvinen.  

Suomi on ollut Googlen Järvisen mukaan jo pitkään ollut johtavia maita puettavien laitteiden alalla elävän teknologiaekosysteemimme ansiosta. Esimerkiksi Korussa on tehty alan kehitystyötä, joiden yhteydessä on hyödynnetty NXP:n ja ARM:n piiriratkaisuja. Puettavan elektroniikan lisäksi autoteollisuuden ratkaisut ovat yrityksen fokuksessa.

Suomessa toimii Korulabin lisäksi kaksi suurista urheilukellonimistä Polar Electro ja Suunto sekä laitesuunnittelua tarjoava Bittium. Suomessa on myös useita puettavan elektroniikan mittausalgortimeja kehittäviä tahoja, joita kansainväliset urheilu- ja aktiivisuusmittareiden valmistajat hyödyntävät omissa lopputuotteissaan.

Lisää: Korulab (LINKKI)

Kuvituskuva: Korulabs/NXP