Bittium itsenäistää liiketoimintayksiköitään

Oululainen teknologiakehittäjä Bittium jatkaa toimintojensa kehittämistä kohti entistä itsenäisempiä liiketoimintayksiköitä. Yhtiön mukaan vaikka tarvittava teknologiaosaaminen on niissä samankaltaista, yksiköiden asiakkaat ja markkinadynamiikka ovat hyvin erilaisia. Uuteen rakenteeseen pohjautuva raportointi tullaan aloittamaan viimeistään vuoden 2024 alusta.

Bittium aloitti toimintansa kehittämisen kohti itsenäisiä liiketoimintayksiköitä jo tänä vuonna ja aikoo saada  hankkeen  päätökseen vuoden 2023 aikana. Tarkoitus on  on viedä liiketoimintojen johtaminen ja päätöksenteko lähemmäs markkinoita ja siten parantaa päätöksenteon nopeutta ja vahvistaa yhtiön asemaa kussakin markkinassa.

Muutos myös nopeuttaa liiketoimintayksikköjen sopeutumista ympäröiviin markkinatilanteisiin mahdollistaen yhä kasvavan lisäarvon tuottamisen asiakkaille. Esimerkiksi Bittiumin Medical Technologies -liiketoimintayksikkö koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta, jotka ovat sydämen sähköisen toiminnan (EKG) mittaaminen ja analysointi (Cardiac), aivojen sähköisen toiminnan (EEG) mittaaminen ja analysointi (Neuro) ja kotona tehtävä uniapnean mittaaminen ja analysointi (Sleep).

Lisäksi Bittium tulee panostamaan tulevina vuosina  myös ohjelmistoliiketoiminnan monipuolistamiseen ja kaupallistamisen.

Defense & Security -liiketoimintayksikön liiketoiminta koostuu puolestaan pääosin puolustusmarkkinaan suunnatuista taktisen viestinnän ja viranomaisille suunnatuista korkean tietoturvan viestintäratkaisuista. Yhtiö on investoinut viime vuosina alueen tuoteportfolion laajentamiseen ja nyt yhtiö aikoo panostaa alueen kansainväliseen myyntiin ja markkinointiin.

Yhtiön Connectivity Solutions -liiketoimintayksikössä Bittium tarjoaa laajalti erilaisia tuotekehityspalveluita sekä langattoman liitettävyyden ratkaisuja tietoturvallisessa ja kehittyvässä langattomassa ympäristössä. Yhtiö aikoo kasvattaa edelleen kasvattaa kansainvälistä tietoliikenne-, teollisuus IoT- ja terveysteknologian asiakaskuntaansa.

Lisää: Bittiumia käsitelleet aiemmat uutiset (LINKKI).

Kuvituskuva: Bittium