Valoolle 220 miljoonalla valokuitusopimuksia

Valokuituyhtiö Valoo Täyskuitu viestii tehneensä uusia urakointisopimuksia lähivuosille 70 miljoonalla eurolla. Jo alkuviikosta  yritys julkisti jo 150 miljoonan euron kuituverkkosopimuksen TLT-Connectionin kanssa.

Valoo Täyskuitu toteuttaa yrityksen mukaan tulevina vuosina kuitupohjaiset nettiyhteyden satoihin tuhansiin suomalaisiin koteihin. 150 miljoonan euron alkuviikon TLT-Connectionin sopimuksen perään Valoo on tehnyt sopimukset  Netel Oy:n ja Konepalvelu Kuivas Oy:n kanssa.

Netelin kanssa tehdyn nelivuotisen sopimuksen arvo on yrityksen mukaan noin 40 miljoonaa euroa ja Kuivaksen kanssa tehty 30 miljoonan euron sopimus ulottuu viidelle vuodelle.

”Valokuituverkkojen rakentamisessa on nyt kova buumi. Olemme myyneet kymmeniä tuhansia liittymiä ja rakennamme jo ensi vuonna enemmän valokuitua kuin kukaan aiemmin Suomessa”, sanoo Valoo Täyskuidun toimitusjohtaja Tommi Linna sanoo.

Hänen mukaansa tulevan vuoden aikana verkkomme piiriin tulee 50 000 uutta kotitaloutta yli 20 kaupungissa. ’’Pelkästään näiden investointien koko on lähempänä sataa miljoonaa euroa. Netelin ja Kuivaksen kanssa solmitut sopimukset ovat merkittävässä roolissa varmistamassa kykyämme toimittaa satoja tuhansia liittymiä eri puolille Suomea’’, sanoo Valoo Täyskuidun Tommi Linna.

Lisää: Valoo Täyskuitu (LINKKI) ja aiemmat valokuituihin liittyvät uutisjutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock