Autoihin nopea paikantava 5G-moduuli

Kiinalainen Quectel on julkistanut Las Vegasin CES-messuilla autoihin tarkoitetut 5G-moduulinsa. Uuden AG59x-sarjan 5G-moduulit tarjoavat gigabitin matkapuhelinliitännät, C-V2X PC5-suoraviestintä, parannetut sijaintipalvelut, moniytimisen sovellusprosessorin sekä parannetun tietoturvan.

Quectelin AG59x-moduulit täyttävät 3GPP Release 16 -spesifikaation ja tukevat sekä 5G NR standalone (SA) että non-standalone (NSA) -tiloja. NR:n käyttöönotto. Lisäksi sen Dual SIM Dual Standby (DSDS) -tekniikka voi tarvittaessa auttaa korjaamaan huonon signaalin peiton. Nämä ominaisuudet tarjoavat pienempää latenssia ja luotettavampia yhteyksiä.

Uusimmat AG59x-moduulit tukevat 4 x 4 MIMO-tekniikkaa.  AG59xE tarjoaa maksimissaan 2,4 Gbps:n huippunopeuden ja 550 Mbps:n lähetysnopeuden. Vastaanotossa AG59xH tarjoaa 4,4 Gbps:n maksiminopeuden ja 900 Mbps:n uplink-nopeuden. AG59x tukee myös valinnaista C-V2X PC5 -suoraa viestintää ajoneuvojen välisissä (V2V) sekä ajoneuvojen ja tienvarsi-infrastruktuurin (V2I) välisissä tiedonsiirroissa.

Uudet moduulit tarjoavat tiedonsiirron lisäksi GNSS-paikannuspalveluita. LGA-paketeissa saatavilla oleva AG59x on nastayhteensopiva Quectelin edellisen sukupolven 5G NR -automoduulien AG55xQ ja AG57xQ kanssa. Liitäntöinä on PCIe 3.0, USB 2.0 & 3.1, SDIO, I2S, SPI, I2C, UART, PCM, ADC, (U)SIM, 1PPS, GPIO. Moduuli tukee myös Ethernet-tietoliikennettä samanaikaisesti toimivien RGMII- ja SGMII-liitäntöjen kautta.

AG59x-moduulit rakentuvat Qualcomm-piirisarjaan, joka on AEC-Q100-hyväksytty.  AG59xE-moduuleissa on Qualcomm SA522M-piirit ja AG59xH-moduuleissa Qualcomm SA525M. Uusia moduuleita täydentää autoihin sekä IoT-sovelluksiin optimoidut 5G, 4G ja GNSS yhdistelmäantennit. AG59x-moduulit ovat kansainvälisen IATF 16949:2016 -laatujärjestelmän mukaisia autoteollisuuden laitteita.

Lisää:  Quectel (LINKKI), AG59x-tuotetiedot (LINKKI) ja antennit (LINKKI).