CES23: Suomalainen sähköpyörä Las Vegasiin

Suomalainen Verge Motorcycles esittelee uuden sähkömoottoripyörämallin huomenna Las Vegasissa alkavilla kulutustekniikan CES2023-messuilla. Uuden mallin suorituskyvyn luvataan olevan omaa luokkaansa markkinoilla.

Kuva: Verge Motorcycles

Seinäjoella toimiva startup-yritys Verge Motorcyclesin uusin TS Ultra on Verge TS – ja Verge TS Pro -mallien tapaan kehitetty alusta alkaen sähkökäyttöiseksi.

Pyörien erikoisuus on muiden mallien tapaan takarenkaaseen integroitu sähkömoottori, joka mahdollistaa suuremman akuston, pidemmän kantaman ja suorituskyvyn.

“Vaikka aikaisemmat mallimme ovat jo sähkömoottoripyörien huippuluokkaa, halusimme suunnitella pyörän, jonka teho ja uniikki muotoilu on viety vielä askeleen verran pidemmälle’’, kertoo seinäjoella toimivan Verge Motorcyclesin toimitusjohtaja Tuomo Lehtimäki.

Suomalaisyhtiö on ilmoittanut suunnittelevansa toimintansa laajentamista ja myynnin aloittamista valikoiduissa Yhdysvaltojen osavaltioissa vuoden 2023 aikana. Kaikki Vergen mallit ovat jo saatavilla tietyissä Euroopan maissa. Yritys on käynnistänyt sähkömoottoripyörien tuotannon Virossa.

Las Vegasissa esiteltävä uusin Verge TS Ultra -mallin toimintasäde on 375 kilometriä ja latausaika 25 minuuttia. Pyörä kiihtyy valmistajan mukaan nollasta sataan 2,5 sekunnissa.

Lisää:  Verge Motorcyclesiä käsitellyt aiempi uutinen 17.11.2022 Uusiteknologia.fi:ssä  (LINKKI) sekä CES2023-messujen muut uutuudet (LINKKI).

Kuva: Verge Motorcycles