Tehonsäätöpiiri matalalla lentäviin LEO-satelliitteihin

Microhip on julkistanut ensimmäisen säteilyä kestävän jännitesäädinpiiri avaruuden matalan kiertoradan LEO-piensatelliitteihin. Uutuudesta on tarjolla myös muovikoteloitu SOIC-versio, joka sopii esimerkiksi tuotekehitykseen ja vähemmän vaativiin sovelluksiin.

Amerikkalaisen Microchipin MIC69303RT on matalan jännitehäviön (LDO) jännitteensäätöpiiri, joka suunniteltu erityisesti säteilyä sietävien avaruuskelpoisten mikro-ohjaimien jännitesyöttöön. Uutuus piirivalmistajan ensimmäinen säteilyä sietävä virranhallintaratkaisu, jossa on hermeettinen keraaminen 10 nastan Flat Pack -kotelo, riittävä (78 MeV.cm2 /mg) immuniteetti ja 50 Kradin  säteilykestävyys.

MIC69303RT:n avulla 1,65–5,5 voltin pienjännitelähteestä toimiva laite voi syöttää matalan jännitteen kohtuullisen suurella noin kolmen ampeerin virralla. Piirissä on myös suojausratkaisu, jos sallittu maksimivirta ylitetään tai piiri kuumenee liikaa. Piiri toimii lämpötila-alueella -55°C aina +125°C asti. Se on MIL-luokan Q tai luokan V vaatimusten mukaisesti. Se kuuluu samaan kastiin kuin muut valmistajan avaruuskestoiset ohjain- ja FPGA-logiikkapiirit kuten SAMV71Q21RT ja PolarFire FPGA RTPF500TLS.

Uutuuspiiri on saatavissa myös muovikotelossa (8 nastan SOIC), joka sopii halvemman hintansa ja ominaisuuksien ansiosta paremmin tuotekehityskäyttöön sekä vähemmän vaativiin sovelluksiin. Muovikoteloitu versio yhteensopiva esimerkiksi AEC-Q100-autoteollisuuden vaatimusten kanssa. Tuotekehittäjille on saatavissa MIC69303RT Plastic Evaluation Board kokeilukortti.

Lisää: Microchip (LINKKI), MIC69303RT (LINKKI) ja Suomen komponenttijakelijat (LINKKI)