Kotiautomaatiota otettiin jouluna käyttöön

Schneider Electricin Wiser-älykotituotteilla rikottiin Suomessa jo miljoonan kuukaudessa suoritetun älykotitoiminnon raja jouluaaton aattona. Laitteet keskustelevat uutta Matter-standardia tukevan Wiser-keskusyksikön kanssa, ja järjestelmään voidaan yhdistää jopa 120 laitetta per yksikkö.

Schneider Electricin Wiser-järjestelmäelementit.

Sähköenergian kohonnut hinta on herättänyt suomalaiset tehostamaan sähkön käyttöään perinteisin keinoin mutta myös älykotiratkaisuja hyödyntämällä. Tämä näkyy nyt selvästi älykotitoimintojen käyttömäärissä, joka piikitti Schneider Electricin mukaan erityisesti jouluna ja vuodenvaihteessa.

Schneider Electricin Wiser-järjestelmään kuuluvia laitteita voi etäohjata ja säätää mistä tahansa Wiser by SE ‑sovelluksella, jonka voi asentaa älypuhelimeen tai tablettiin.

Järjestelmään voi lisätä antureita, kameroita, kulutusta mittaavia pistorasioita ja valaistuksen ohjausta. Järjestelmä laajenee seuraavaksi kattamaan lämmityksen ohjauksen: ensimmäiset termostaatit ovat jo saatavilla. Wiser-älykotituotteet yhdistyvät vähän energiaa kuluttavan langattoman ZigBee-ratkaisun avulla Matter-sertifioituun keskusyksikköön.

Langattoman ZigBee-tekniikalla voidaan luodaan laitteesta toiseen hyppivä ketju, jolloin järjestelmästä saadaan luotettava suureenkin asuntoon.

’’Jokaisella meistä on kokemuksia tökkivästä netistä. Usein ongelman syy ei ole itse netti, vaan Wifi-verkko. ZigBeen avulla säästetään WiFi-verkon kapasiteettia, jolloin ongelmiakaan ei pääse syntymään niin herkästi’’, sanoo Schneider Electricin Wiser-älykotituotteiden kaupallinen tuotepäällikkö Juhani Hallamaa.

Lisää: Schneider Electricin Wiser (LINKKI) sekä Uusiteknologia.fi:n aiemmat Matter- (LINKKI) ja Zigbee-standardeja (LINKKI) käsitelleet uutiset.