Teollisen kokoluokan sähkövarasto Ikaalisiin

Ikaalisiin Leppäkosken Sähkölle rakennetaan 15 megawatin akkupohjainen sähkövarasto. Se auttaa tuulivoiman ja muun uusiutuvan sähkön tuotannon sääriippuvuutta sähköverkon kannalta. Kymmenen miljoonan euron investoinnin toteuttaa MW-Storage, joka suunnittelee ja operoi suuria sähkövarastoja eri puolilla Eurooppaa.

Kuluvan vuoden aikana valmistuva akkupohjainen energiavarasto on MW-Storagen toinen teollisen kokoluokan sähkövarasto Suomessa. Hankkeen esisuunnitteluvaihe kesti noin 1,5 vuotta ja yhteistyöhön liittyvät sopimukset allekirjoitettiin viime vuoden lopulla.

Uusi sähkövarasto toimii sekä sähkökapasiteettina että sähkökuormana. Akustot soveltuvat hyvin sähköverkon nopeiden tehovaihteluiden stabilointiin. Lisäksi ne soveltuvat myös sähköverkon taajuus- ja jännitevaihteluiden tasapainottamiseen.

Leppäkoski Sähkö selvittää toisen teollisen kokoluokan sähkövaraston sijoittamista myös yrityksen Nokian voimalaitokselle.