Swappie keskittämässä kännyköiden huoltotehtaat ulkomaille

Käytettyjä Applen iPhone-kännyköitä kunnostava Swappie on kutsunut Suomen huoltotehtaansa työntekijät muutosneuvotteluihin. Yhtiö suunnittelee tuotannon keskittämistä Suomesta muihin maihin, kuten Viroon ja Saksaan.

Muutosneuvottelut koskevat Swappien Helsingissä sijaitsevan huoltotehtaassa työskenteleviä työntekijöitä. Neuvotteluiden kautta yritys suunnittelee tuotannon uudelleenorganisoimista ja uudistamista saavuttaakseen tehokkuutta ja kustannussäästöjä.

Alustavien tietojen mukaan neuvottelut vaikuttavat Swappien toimitusjohtaja Sami Marttisen mukaan enimmillään 290 työntekijän työsuhteeseen. Yrityksellä on yli 1200 työntekijää. Suomessa ja Virossa yhtiöllä on kännyköihin erikoistuneet huoltotehtaat.

Helsingillä on ollut keskeinen rooli Swappien kasvussa. Suomen huoltotehdas muutti runsas kaksi vuotta sitten suurempiin tiloihin Kalasatamaan ja vuonna 2021 yritys avasi myös Tallinnan huoltotehtaan.

Lisää: Aiemmat Swappieta käsitelleet uutiset (LINKKI).

Kuva: Swappie