32-bittiseen mikro-ohjaimeen pilvitekoälyä

STMicroelectronics julkistanut MCI Edge-AI-palveluunsa online-version tekoälypohjaisesta STM32Cube.AI Developer Cloud -työkalusta. Uutuuden avulla kehittäjä saa käyttöönsä useita tekoälysovellusten tekemisessä tarvittavia ohjelmia SMT32-ohjainsovelluksia varten.

STMicroelectronisin STM32Cube.AI Developer Cloudin uusi online-käyttöliittymä tarjoaa valmistajan mukaan optimoidun C-koodin luomiseen STM32-mikro-ohjaimille ilman ohjelmiston asennustarvetta omaan tietokoneeseen. Aiemmin on ollut tarjolla jo STM32Cube.AI-työpöytäkäyttöliittymä STM32 tekoälypohjaisten järjestelmien testaamiseen ja STM32 AI -kirjastojen luomiseen koulutetuista hermoverkoista.

Uutuudessa STM on tuonut työpöytäversion toiminnallisuuden ja joukon lisäominaisuuksia saataville pilvipalveluna. Se tarjoaa pääsyn STM32-korttitarjontaan. Kehittäjät voivat mitata myös optimoitujen mallien todellista suorituskykyä etänä. Kehittäjät pystyvät valitsemaan lisäksi sopivimman STM32-piirimallin etänä useilla eri STM32-korteilla. Muutamalla napsautuksella online-työkalut antavat myös mahdollisuuden harkita tekoälyn käsittelyä, AI-suorituskykyä ja valita laitteistoarkkitehtuuri mahdollisimman aikaisessa vaiheessa,

Verkkopalvelu tarjoaa myös joukon erilaisia STM32-prosessorille sopivia tekoälymalleja. Lisäksi STM32 Model zoon -ominaisuuden käyttö voi helpottaa esimerkiksi koneoppimisen (ML) työnkulkua ja lyhentää näin lopputuotteen markkinoille tuloaikaa. Tarjolla on myös kokoelma esikoulutettuja malleja, joita voidaan käyttää ja integroida uuteen projektiin. Julkaisuhetkellä palvelussa on valmiita sovellusesimerkkejä muun muassa liikkeentunnistus-, kuvanäkö- ja äänisovelluksia varten. Uusi STM32Cube.AI Developer Cloud -online-versio on saatavissa ilmaiseksi kaikkien verkossa rekisteröityneiden MyST-käyttäjille.

Lisää: STMicroelectronics (LINKKI), STM32Cube.AI Developer Cloud (LINKKI1) ja (LINKKI2) sekä jakelijat (LINKKI, valitse Finland).