Pienet RFID-tunnisteet lääkeampulleihin

Murata on tuonut  uusimman version älykkäästä RFID -tunnisteen ja nappipariston lääketeollisuuden tarpeisiin. Uutuuksien avulla voidaan määrittää aiempaa helpommin esimerkiksi langattomasti lääkkeen aitous ja identiteetti lääketuotannon ja jakelun ratkaisuissa. Murata esitteli äskettäin uusimpia RAIN RFID-tekniikoita Pariisin Pharmapack Europe 2023 -messuilla. 

Muratan uudet keraamiselle substraattille tehtyt ja monikerrosantennia käyttävät radiopohjaiset RAIN RFID -tunnisteet voidaan kiinnittää metallisille ja ei-metallisille pinnoille. Se voidaan myös upottaa tuotteeseen, kuten esitäytettyihin ruiskuihin, injektiopulloihin ja patruunoihin.

Muratan pikkuruinen RFID-siru lääkesovelluksiin.

RFID-tunnistetta käyttävä tuotantojärjestelmä osaa automaattisesti tunnistaa ja lukea yli 400 lääkeyksikköä minuutissa. Se sopii myös reaaliaikaiseen tunnistamiseen lääketehtaiden tuotannossa.

Muratan käyttämä RAIN RFID on osa laajempaa maailmanlaajuista allianssia, joka haluaan tuoda UHF-taajuusalueen RFID -teknologiat laajempaan käyttöön lääkeratkaisujen automatisoinnissa.

RAIN RFID:ssä käytetään kommunikointiin GS1 UHF Gen2 -protokollaa (ISO/IEC18000-63), jonka kautta lääketuotteen tietoa tallentaa, hallita ja jakaa netin kautta aiempaa helpommin.

Murata toi pakettiin myös uudet High-Drain-tyyppiset hopeaoksidi- ja minialkaliparistot, jotka tarjoavat 23 asteen celsiuslämpötilassa 1,2 voltilla 120 milliampeerin maksimipulssipurkausvirran sekä hyvän vuotosuojan.

Lisää: Muratan RFID-tuotteet (LINKKI), RAIN Alliance (LINKKI), RAIN RFID (LINKKI) ja Muratan jakelijat (LINKKI).