Optiikan ja fotoniikan päätapahtuma Joensuuhun – puolustusasiat esille

Suomen optiikan ja fotoniikan päätapahtuma Optics & Photonics Days järjestetään Joensuussa touko-kesäkuun vaihteessa. Tapahtuma tulee keräämään yhteen alan ammattilaiset ja yritykset. Mukana on seminaaritarjonnan lisäksi alan tuote- ja palvelunäyttely sekä verkottumistilaisuuksia. Järjestäjät odottavat tänä vuonna yli 250 konferenssiosallistujaa. Päivitetty

Vuosittainen optiikan ja fotoniikan päivät (OPD2023) on tärkein fotoniikka-alan tapahtuma järjestetään 30.5. – 1.6.2023 Joensuussa, Itä-Suomen yliopiston Careliassa. Mukaan on laajan seminaaritarjonnan lisäksi tulossa yli 30 alueen näytteilleasettajaa. Turvallisuus ja puolustus, nano ja mikro-optiikka sekä hyperspektrikuvantaminen nousevat tapahtuman pääteemoiksi.

’’OPD2023-tapahtumassa johtavat teollisuuden asiantuntijat esittelevät olemassa olevia ratkaisuja ja keskustelevat tulevista tarpeista uusien fotoniikan sovellusten kehittämiseksi puolustusteollisuudessa, kertoo toiminnanjohtaja Juha Purmonen Photonics Finlandista.

Tapahtumassa akateeminen ja teollinen ohjelma järjestetään rinnakkain ja lisäksi se tarjoaa mahdollisuuden tutustua verkostoitua fotoniikan ja optiikan yritysten, tutkijoiden ja opiskelijoiden kanssa sekä tutustua teollisuusnäyttelyn tuotteisiin ja palveluihin.

Tänä vuonna tapahtuman akateemiseen ohjelmaan lähetettiin 80 tieteellistä artikkelia. Akateeminen ohjelma koostuu esityksistä, jotka kattavat laajasti optiikan ja fotoniiikan osa-alueet. Keskeisiä teemoja tänä vuonna ovat integroitu fotoniikka, kuvantaminen, uudet aktiiviset materiaalit ja laitteet sekä kvanttiteknologia.  Laaja teollisuusnäyttely on avoinna koko konferenssin ajan ja torstaina 1. kesäkuuta myös suurelle yleisölle..

’’Tänä vuonna halusimme järjestää teollisuusnäyttelyn kaikille avoimena’’, sanoo Photonics Finlandin toiminnanjohtaja Juha Purmonen.

OPD2023-konressin aikan aikana järjestetään myös monia oheistapahtumia, kuten rekrytapahtuma, opiskelijatapaaminen, pohjoismainen fotoniikkakokous, Fotoniikan tutkimuksen ja innovaatioiden lippulaiva PREIN:n tilaisuus, verkostoitumistapahtumia, Photonics Finlandin vuosikokous, Photonics Centerin Active Alignment -esittely, Women in Optics and Photonics -tapahtuma, verkostoitumisillallinen sekä pitchaus-sessiot.

Lisää: Photonics Finlandin Optics & Photonics Days, Joensuu 30.5-1.6.2023 (LINKKI)

Kuvituskuva: Photonics Finland

Päivitetty 27.4.2023.