Lisää HD-teräväpiirtoa antennitelevisioihin

Muutos teräväpiirtoisiin lähetyksiin etenee. Uusimpana Sanomien Nelonen aloittaa uudelleen Yleisradion ja MTV3:n tapaan HD-tason lähetykset Digitan antenniverkossa.Nelosen HD-kanavan sisältö on sama kuin perus-Nelosen, mutta HD-tarkkuudella. Vastaanotto edellyttää televisiolta DBV-T2-ominaisuuksia. 

Suomessa on antennitelevisioverkossa tarjolla kaikkiaan yli 20 maksutonta tv-kanavaa, joista osa lähetetään jo HD-tasoisina maksukanavien lisäksi. Niistä viimeisin on tänään 13.2.2023 aloittanut Nelonen kanavalla 24, joka testasi HD-kanavaansa jo pari-kolme vuotta sitten.  Muut maksuttomat ovat muun muassa MTV3 ja Yleisradio useilla HD-kanavillaan.

DVBT2 Televisio Samsungilta. toimiikotelevisiosi.fi
Samsunhin DVB-T2-virittimen sisältävä HD-televisio.

Teräväpiirtolähetyksillä pyritään huolehtimaan, että antenniverkon kiinnostavuus säilyy. Lisäksi antenniverkko on myös huoltovarmuuden kannalta tärkeää. Antenniverkon teräväpiirto- ja äly-tv-siirtymä tehostaa Digitan mukaan tv-taajuuksien käyttöä sekä säästää energiaa.

Tv-toimiala suunnittelee parhaillaan myös lopullisen HD-siirtymän tarkempaa aikataulua, jota tosin on jo siirretty muutamaan otteeseen. ’’Tällä hetkellä arvioimme, että siirtymä yksinomaan teräväpiirtolähetyksiin voisi tapahtuma vuosien 2024–2025 aikana”, sanoo Digitan TV-liiketoimintajohtaja Teppo Ahonen. 

Sanoma Media Finland aloittaa uuuden Nelonen-HD-kanavan lähetykset valtakunnallisesti 99,96 prosentin peitolla.  Televisiolähetysten lisäksi tarjolla on HybridiTV-palvelut. Katselu edellyttää Antenna Ready HD -testattu vastaanotinta tai laitteen pitää olla DVB-T2-virittimellä varustettu. Lisää teräväpiirtotasoista tarjontaa on antenniverkon lisäksi netin 4K-maksutelevisiokanavina ja televisiosatelliittien DBV-S2-lähetyksinä.

Lisää: Digita HD (LINKKI), tietoa HD-siirtymästä (LINKKI) ja Antenna Ready HD -testatut laitteet (LINKKI) sekä aiemmat HD-tekniikoita käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI). LISÄYS: KaapeliTV-verkon HD-vastaanotto (LINKKI), HD-satellittivastaanotto (LINKKI) ja laajakaistainen IP-vastaanotto (LINKKI).

Kuva: Digita

Päivitetty