Antenniverkko on tarpeen poikkeusolosuhteissakin

Viime aikojen uutiset Suomesta ja maailmalta ovat jälleen todistaneet luotettavan tiedonsaannin tärkeyden.  Siksi perinteinen antennitelevisio- ja FM-radioverkko on entistä tärkeämmällä sijalla poikkeustilanteiden tiedonsaannissa.

Digitan operatiivisen johtajan Markus Ala-Hautalan mukaan yhtiön antennipalveluiden, ja varsinkin antennitelevision merkitys on korostunut merkittävästi viime vuosien aikana koronapandemian ja Ukrainan sodan vuoksi. AntenniTV:n ja FM-radion jakelutiet mahdollistavat tiedonvälityksen joka puolelle Suomea. Näin suomalaiset saavat reaaliaikaista ja luotettavaa tietoa ajankohdasta ja asuinpaikasta riippumatta.

Huoltovarmuuskysymykset ovat olleet hänen vastuulla jo kymmenen vuoden ajan. Hän korostaa, että antennilähetykset ovat tärkeitä vaikka asuisivatkin esimerkiksi kaapelitaloudessa. ’’Olisi hyvä hankkia itselleen esimerkiksi paristoradio, jonka kautta saa ajankohtaista tietoa myös sähkökatkoksen tai muun häiriön sattuessa’’, Ala-Hautala sanoo.

Digitan verkot ovat käytössä 99,99 prosenttia ajasta. “Verkkojemme suunnittelun perusperiaate onkin, että kaikki komponentit on varmennettu. Eli jos yksittäinen laiterikko tapahtuu niin se ei vielä vaikuta verkkojen toimivuuteen. Lisäksi meillä on henkilökuntaa ympäri Suomea, ja pystymme tekemään korjaukset niin, etteivät kuluttajat sitä edes huomaa”, vakuuttaa Digitan Ala-Hautala.

Kuvituskuva: Digita