Suomalainen tietoturvayhtiö uuteen vaiheeseen – ostotarjous

Norjalainen riskienhallintayhtiö DNV on ostamassa suomalaisen tietoturvayhtiö Nixun koko osakekannan 98 miljoonalla eurolla. Yhtiöt ovat allekirjoittaneet jo yhdistymissopimuksen ja Nixun hallitus suosittelee kaupan toteutumista. 

Riskienhallintayhtiö DNV pyrkii yhdistämään toimintansa Nixun kanssa luodakseen eurooppalaisen kyberturvallisuuspalveluiden tarjoajan hyödyntäen niiden toisiaan täydentäviä vahvuuksia luodakseen alustan tulevalle kasvulle.

Ostotarjous sisältää 67,1 prosentin preemion viimeiseen päätöskurssiin verrattuna tämän päivän pörssihintaan 7,78 euroa. DNV tarjoaa 13,00 euron käteisvastikkeen kustakin osakkeesta. Ostotarjouksen yhteenlaskettu arvo on noin 98 miljoonaa euroa.

Ostotarjouksen odotetaan tällä hetkellä tapahtuvan vuoden 2023 toisella vuosineljänneksellä ja lopullinen hyväksyntä kun tarvittavat hyväksynnät on saatu säätelyviranomaisilta.

Norjalainen DNV on riippumaton säätiön omistama laadunvarmistus- ja riskienhallintapalvelujen tarjoaja, joka toimii yli 100 maassa ja pääkonttori Oslossa. Säätiön omistama yhtiö työllistää lähes 13 000 asiantuntijaa. Helsingin pörssissä noteerattu Nixulla on noin 400 työntekijää Suomessa, Ruotsissa, Alankomaissa, Tanskassa ja Romaniassa.

Kuvituskuva: Shutterstock