Raspberry PI-moduulit kojekaappeihin

Italialainen Sfera Labs on esitellyt uudet teollisuussovelluksiin sopivat Raspberry Pi-tietokonemoduulit. Uudet versiot perustuvat Raspberry Pi:n 4 Model B -kortteihin ja tietoturvan erikoispiiriin. Moduulit voidaan kiinnittää suoraan suojakaappien DIN 2 -asennuskiskoihin.

Sfera Labsin uudet Strato Pi CM v3- ja Pi CM Duo v3-moduulit käyttävät uusinta Raspberry Pi:n CM4S-moduulia, jossa on aiempaa tehokkaampi Pi 4 Model B-prosessori. DIN 2 -kiskoon kiinnettävät moduulit on suunniteltu erityisesti teollisuus- ja IoT-sovelluksiin.

Sfera Labsin Raspberry Pi- ja Arduino-tuotteet.

Moduulit sisältävät reaaliaikakellon, vahtikoiran, tietoturvamoduulin, RS-485-portin, Ethernet-liitännän ja kaksi USB-portia. Ne on kytketty erikseen virranhallintapiiriin, joka mahdollistaa USB-portin syöttöjännitteen katkaisemisen ohjelmallisesti, mikä mahdollistaa ulkoisen kytketyn USB-laitteiden täydellisen nollaamisen jos niiden toiminnassa havaitaan vikaa.

Uudet moduulit sisältävät  myösSecure Element -sirun, joka mahdollistaa suojausavainten tallennuksen ja muiden suojausominaisuuksien toteuttamisen omistetussa laitteistossa. Laite on suunniteltu helposti etäpäivitettäväksi. Niiden mikro-ohjaimen laiteohjelmisto voidaan jopa päivittää etänä niin että laite pysyy täysin toimintakuntoisena myös päivityksen aikana.

Malleista Strato Pi CM Duossa on lisäksi kaksi microSD-korttipaikkaa ja kytkinmatriisi, jonka avulla voidaan käyttöjärjestelmä käynnistää ja toinen korttipaikka jää tallennustilaksi. Jos käynnistysprosessi ei onnistu, se palautuu turvallisesti takaisin alkuperäiselle SD-kortille.

Raspberry Pi-teollisuusmoduuleja valmistava milanolaisyritys tuottaa myös vastaavia Arduino-pohjaisia moduulituotteita. Niitä ovat esimerkiksi Iono Uno Arduino PLC sekä MKR I/O -moduulit. Viimeisimmät Iono RP- ja Iono RP D16 I/O-moduulit käyttävät myös Raspberry Pi Pico-korteista tuttua RP2040-prosessoria.

Lisää: Sfera Labsin Raspberry Pi- ja Arduino-tuotteet (LINKKI) sekä aiemmat Raspberry- (LINKKI) ja Arduino-tuotteita (LINKKI) käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä.