5G- ja 6G-verkkojen perusteista avoimet nettikurssit

Helsingin yliopisto tarjoaa Core 5G and Beyond -oppikurssin verkossa kaikille, jotka ova kiinnostuneita uuden sukupolven mobiiliverkkojen toiminnasta ja kuinka ne tulevat muuttamaan elämäämme tulevaisuudessa. Kaikille avoimen kurssin tavoitteena on esitellä verkkojen keskeiset elementit ja sovellukset.

Helsingin yliopiston Core 5G and Beyond tarjoaa verkon kautta keskeiset mobiiliverkkojen toiminnan perusteet, ja keskittyy erityisesti 5G:hen ja tulevaisuuden 6G-verkkoihin. Kurssin esitiedoiksi suositellaan langattomien järjestelmien ja tietoverkkojen perusteiden tuntemista, mutta ilman niitäkin järjestäjien mukaan selviää.

”Kurssi painottaa mobiiliverkkojen arkkitehtuurin ja sovellusten kehittymistä lähtien varhaisista mobiiliverkoista aina nykyiseen 5G:hen ja sitä seuraavaan 6G:hen’’, sanoo Helsingin yliopistossa professori Sasu Tarkoma. Kurssi auttaa muun muassa mobiiliverkkojen taustalla olevien suunnitteluperiaatteiden ja rakennuspalikoiden ymmärtämistä, sekä näkemystä, kuinka tulevan sukupolven mobiiliteknologiat voivat muuttaa jokapäiväistä elämäämme.

Helsingin yliopisto on toteuttanut kurssin yhteistyössä Fitechin ja 6G Finlandin kanssa ja opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Kurssi on suunniteltu tuomaan nopeasti ajan tasalle sekä aloittelijat että kokeneet tutkijat. Helsingin yliopisto on hiljattain avannut myös oman 6G-tutkimussivuston, jolta löytyy keskitetysti tietoa viimeisimmistä 6G-teknologian alan kehityksestä ja innovaatioista.

6G-sivusto pitää ajan tasalla ajankohtaisista mobiiliverkkoja koskevista projekteista, uutisista, tapahtumista ja yhteistyömahdollisuuksista. Yliopiston 6G-ryhmä on myös mukana esittelemässä kurssia helmi-maaliskuun vaihteessa Barcelonan MCW23-mobiilimessuilla.

Lisää: Helsingin yliopiston Core 5G and Beyond -kurssi- (LINKKI) ja 6G-tutkimussivusto (LINKKI).

Kuvituskuva: DNA 5G