Kirjasto lainaa sisäilmamittareita

Kirjastoista on voinut lainata jo pitempään varsin monenlaisia tuotteita. Yksi uusimpia ovat tamperelaisen Loopshoren IoT-olosuhdemittarit, joita voi lainata Helsingin Itäkeskuksen kaupunginkirjastosta Niiden avulla voi helposti mitata oman kotinsa sisäilman laatua parin viikon pätkissä.

Suomalaisyritys Loopshoren patentoitu Loop One -mittauslaite on suunniteltu ja ne myös valmistetaan Suomessa.  Laite toimii langattomasti matkapuhelinverkon kautta ja pystyy seuraa,aam huoneilman lämpötilaa, suhteellista ilmankosteutta, hiilidioksidin määrää, kaasumaisia VOC-yhdisteitä, pienhiukkasia, melua, valoa ja ilmanpainetta.

Laitteen vihertävän designin viimeistelee biokomposiittinen kuori josta puuta on lähes kolmannes. Uutuuden avulla seuranta voi olla päällä ympäri vuorokauden ja tulokset tulevat reaaliajassa nettinäkymään, jonne asiakas kirjautuu. Nettipalvelu kertoo myös lisätietoja jokaisesta mittaustuloksesta.

Laitetta lainaava Helsingin kaupunginkirjasto pitää tärkeänä mahdollisuutta ohjata käyttäjiä uuden  tiedon äärelle. Uudenlaisen mittarin avulla käyttäjillä on pääsy kätevästi sisäilmatietoihin Kirjastosta kerrotaan myös, että osa kirjaston omista testikäyttäjistäkin “jäi heti koukkuun” sisäilman selvittämiseen.

Laitteen kehittänyt Loopshore Oy syntyi Tampereelle vuonna 2018 tarpeesta tehdä ilmanlaadusta näkyvää ja ymmärrettävää. Yrityksen taustalla on entisiä nokialaisia ja yli 20:n vuoden kokemus ohjelmistojen ja elektronisten tuotteiden tutkimus- ja kehitystyöstä. Kerroimme yrityksen taustoja laajemmin marraskuun 2021-jutussa.

Lisää: Loopshore Oy (LINKKI) ja laitteita on alkuun lainattavissa 14 vuorokauden jaksoissa Helsingin Itäkeskuksen kaupunginkirjastosta (LINKKI) sekä aiemmat Loopshorea käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuva: Loopshore Oy