EW23: Microchip tuo Ethernetin vaativiin olosuhteisiin

Microchip esittelee huomenna Nürnbergissä alkavilla Embedded World -messuilla ohjainpiirien lisäksi rankkojen olosuhteiden Ethernet-tuotteita. Tarjolle on yhden johtoparin SPE-ratkaisujen lisäksi IP67- luokiteltu PoE-kytkin tulevaisuuden valaisinpylväisiin ja WLAN-tukiasemiin.

Microchipin yhden johtoparin SPE-tekniikka luo alustan koko Ethernet-IIoT:n ja teollisen käyttötekniikan (OT) verkoille. Yritys lupaa lupaa vähentää johdotuksen ja asentamisen kustannuksia uusilla yhden parin Ethernet (SPE) 10BASE-T1S- ja 100BASE-T1-ratkaisuillaan.Microchip tuo yhden johtoparin SPE-tekniikan laajalti teollisen IIoT-reunaverkon ratkaisuihin.

Microchip tuo yhden johtoparin SPE-tekniikan tehtaiden  IIoT-reunaverkkoihin. Yritys esittelee uutuuksia Nürbergin Embedded World 2023-messuilla

Uudet LAN8650 ja LAN8651 10BASE-T1S MAC-PHY Ethernet-ohjaimet SPI (Serial Peripheral Interface) – yksinkertaistavat mikro-ohjaimien liittämistä IoT-verkkoihin. Niiden avulla tuodaan antureita, toimilaitteita ja muita laitteita OT- ja IT-reunaverkkoihin.

Microchipin MAC-PHY:t yhdistävät ne tavalliseen Ethernet-järjestelmään aina pilveen yksinkertaisen kierretyn parijohdon kautta. 10BASE-T1S standardi mahdollistaa jopa usean laitteen kytkemisen samaan johtopariin.

Time Sensitive Networking (TSN) Ethernet PHY-lähetin-vastaanottimet ja kytkimet tuovat aiempaa nopeammat sovellukset Ethernet-verkoissa.

Teollisissa sovelluksissa, jotka vaativat suurempaa kaistanleveyttä, suunnittelijat voivat käyttää mikro-ohjainta, joissa on integroitu Ethernet MAC sekä valmistajan teollisuustason LAN8770 100BASE-T1 Ethernet PHY -lähetinvastaanotinta, joka tarjoaa 100 Mbps lähetys- ja vastaanottokyvyn yhdellä suojaamattomalla kierretyllä parikaapelilla (UTP).

Microchipin SPE-piirivalikoimaa on parannettu teollisuustason myös LAN937x- ja LAN938x Gigabit Ethernet TSN -kytkimiin integroiduilla 100BASE-T1 PHY:illä.

Nämä SPE-kytkimet sisältävät aikaleimausominaisuudet, jotka tukevat IEEE 802.1AS (gPTP) ja IEEE 1588v2 (PTP) aikasynkronointia muiden TSN-toimintojen ohella.   Piirissä on mukana myös energiatehokkuutta parantavia ominaisuuksiin. MPLAB Network Creator tarjoaa nopean ja intuitiivisen graafisen käyttöliittymän kytkimien konfigurointiin.

Tehoa syöttävä Ethernet-kytkin ulkokäyttöön

Microchipin toinen EW23-uutuus on IP67-suojattu PDS-204GCO Power over Ethernet (PoE) -kytkin, joka tuo kehittyneet verkko- ja suojausominaisuuksia ulkosovelluksiin. Uutuus on uusden sukupolven versio valmistajan aiemmasta PDS-104GO-tuotteesta.

Virtaa syöttäviä rankkojen olosuhteiden PoE-kytkimiä tarvitaan esimerkiksi katuvalojärjestelmissä, videovalvonnassa ja ulkotilojen Wifi-verkkototeutuksissa.

Uudessa kytkinmoduulissa on neljä  neljä PoE Gigabit Ethernet -porttia, jotka tukevat IEEE 802.3bt (Type-4) -standardia, ja kaksi Small Form-Factor Pluggable (SFP) -kuitulinkkiä, jotka kumpikin tukevat 1 Gigabit sekunnissa (Gbps) tai 2,5 Gbps nopeuksia.

Uutuuden PoE-kytkimen tekniikka perustuu valmistajan VSC7514 10-porttiseen teolliseen Ethernet-kytkimeen, VCS6817 IStaX -ohjelmistopakettiin ja integroituihin PoE-piireihin.

Kytkimen kuitulinkkejä voidaan käyttää valvontakameroiden laajennettavina uplink-portteina ja redundanttina uplink-polkuna.

PDS-204GCO-kytkin sisältää myös parannetun kybersuojauksen sekä verkon korkean käytettävyyden vaatiman redundanssin. Tuki ITU-T G.8032 Ethernet Ring Protection Switching (ERPS) -teknologialle varmistaa tiedonsiirron jatkumisen, jos yksi siirtotien linkki katkeaa.

Kytkimien hallinnan ja määrityksen suojaamisen tärkeimmät ominaisuudet sisältävät verkkoselauksen turvaamisen itseallekirjoitetuilla tai varmentajan allekirjoittamilla varmenteilla sekä etäpalvelimien käyttäjän todentamisen ja valtuutuksen RADIUS- tai TACACS+-suojausmekanismeja käyttäen.

Lisää: Microchipin EW2023-sivusto (LINKKI), tuotetiedot SPE-piireistä (LINKKI) ja ulkoisesta SPE-kytkinyksiköstä (LINKKI).

Kuva: Microchip esittelee Embedded World 2023 -nettisivullaan uutuuksia myös videoesityksin.