EW23: Pieniin laitteisiin pieniä mikro-ohjaimia

Siruvalmistaja Silicon Labs esittelee Nürnbergin World 2023 messuilla kaksi erityisen pieniin laitteisiin suunniteltua ohjainpiiriä. Niistä xG27:ssa on Cortex M33-ohjaimen lisäksi integroitu Bluetooth tai Zigbee. Toinen on BB50-ohjain, joka tarjoaa todella pienessä koossa 8-bittisen mikrokontrollerin.

Silicon Labsin osasto Embedded World 2023:ssa. Kuva: Messe Nürnberg.

Uutuudet tarjoavat IoT-laitteiden suunnittelijoille pienessä koossa säästeliästä energiankäyttöä, suorituskykyäja luotettavaa tietoturvaa. Niistä xG27 sisältää BG27:n Bluetooth 5.0 -yhteyttä varten ja MG27:n, joka tukee Zigbeetä ja muita protokollia.

Uudet piirit sopivat esimerkiksi lääkinnällisille laitteille, puetettaville laitteille, omaisuuden valvontatunnisteille, älykkäille antureille, yksinkertaiselle kulutuselektroniikalle, kuten hammasharjoille ja leluille.

ARM:n Cortex M33:n ympärille rakennetuissa BG27:ssä ja MG27:ssä on useita yhteisiä ominaisuuksia, jotka tekevät niistä sopivia pieniin akulla toimiviin laitteisiin. U

usien xG27- ja BB50-tuoteperheen sirupakattujen koko vaihtelee kahdesta neliömillimetristä viiteen neliömillimetriin. Piireihin integroidun DC/DC Boost -ominaisuuden avulla laitteet voivat toimia jopa 0,8 voltin akkujännittellä.

Piirien integroitu Coulomb-laskuri estää akun liian nopean tyhjenemisen sovellusten käytön aikana. Käyttämättömänä energiankulutus laskee alle 20 nanoampeeriin.  Lisäksi niistä löytyy kaikki valmistajat turvaominaisuudet kuten Secure Vault sekä Virtual Security Engine (VSE) -käynnistys ja virheenkorjaus. Piirit on suojattu myös häiriöhyökkäyksiltä, peukaloinneilta ja erilaisilta kyberuhilta.

Lisää: Silicon Semi (LINKKI), tiedote (LINKKI), tuotetiedot BG27 (LINKKI), xG27 (LINKKI), MG27 (LINKKI) ja BB50 (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).

Kuva: Amerikkalainen Lura Health hyödyntää SiliconLabsin uutta BG27:sta älykapselissaan, jonka avulla voidaan kerätä esimerkiksi ihmisen syljestä tärkeää tietoa hampaaseen kiinnitettynä. Lisää www.lurahealth.com/