EW23: Tekoälyavustaja sulautettujen kehittäjille

MikroElektronika esittelee Nürnbergin Embedded World 2023 messuilla tekoälyavustajalla viritetyn sulautettujen järjestelmien uuden IDE-kehitysympäristön Necto Studio 3.0.

MikroElektronikan uusi Necto Studio 3.0 -kehitysympäristö on erityisen hyödyllinen yrityksen Planet Debug -käyttäjille, koska siinä on kyky jatkuvasti vastaanottaa tietoja verkon kautta tarjolla olevista etäkehityskorteilta. Kehitysympäristö sisältää uuden kehittäjää auttavan AI Assistant -tekoälymoottorin, joka on tekoälypohjainen kysymys- ja vastausapupalvelu. Se toimii luonnollisella kielellä.

AI Assistant sisältää tietoa muun muassa Necton käytöstä, mikroSDK- ja Click board -ohjeista sekä tietoja MCU-tietotaulukoista, kuten rekisteritietoja, taulukoita ja muuta. Toinen Necto 3.0:n ominaisuus on sovelluksen tulostepaneeli, jonka avulla käyttäjät voivat tarkastella virheenkorjaukseen liittyviä tietoja ja jäljittää siitä tietoja suoraan. Sen avulla voidaan jäljittää lokeja yrityksen Planet Debus-etäkehityskorteista.

Uutuudessa on myös vianetsintä- tai jäljitystietojen kirjoittaminen sovelluksen tulosikkunaan on nyt mahdollista. Käyttäjät voivat nyt valita UART:n tai sovelluksen tulostusikkunan tulostuskanavaksi projektin viestien kirjaamiseen. Yritys on parantanut myös ohjelmointi- ja virheenkorjausnopeutta Wifi-verkon kautta eri MCU-arkkitehtuureille.

Uusi Necto 3.0 -versio sisältää myös mukautetun levytyökalun, jonka avulla käyttäjät voivat lisätä räätälöityjä levyjä mikroSDK- ja Necto Studio -kokoonpanoon. Ohjatun toiminnon työkalu opastaa käyttäjiä vaiheiden läpi, joita tarvitaan kaiken tarvittavan koodin luomiseen ja asentamiseen.

Näiden lisäysten mikroSDK on kokenut pari parannusta. Loggeri on muutettu niin, että se voi käyttää joko NECTO Studio -sovelluksen standardilähtöä tai UART-lähtöä. Pitkään haluttu Arduino Uno Rev3 on lisätty myös Necto Studio 3.0 ympäristöön. PIC32-, ARM- ja dsPIC-kääntäjiin on tehty parannuksia, jotka nopeuttavat suurien projektien kääntämisprosessia merkittävästi.

Lisää: MikroElektronika (LINKKI), Necto 3.0 (LINKKI) ja video (LINKKI).